DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Автореферати та дисертації >
14.01.03 - Хірургія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/394

Название: Вплив еубіотиків на перебіг та наслідок ранового процесу
Другие названия: Influence of eubiotics on flow and close of the wound process
Авторы: Тугушев, Алій Саітович
Tugushev, A. S.
Ключевые слова: рановой процес
гнійна рана
дисбактеріоз
кишкова транслокація
імунітет
еубіотики
wound process
purulent wound
ysbacteriosis
intestinal translocation
immunity
eubiotics
Дата публикации: 2002
Библиографическое описание: Тугушев, Алій Саітович Вплив еубіотиків на перебіг та наслідок ранового процесу : автореф. дис. ... канд. мед. наук : 14.01.03 - Хірургія / А. С. Тугушев ; Харк. держ. мед. ун-т. - Х. : [б. в.], 2002. - 18 с.
Аннотация: Робота присвячена ролі дисбіотичних порушень кишечника при ускладненому перебігу ранового процесу, ефективності впливу еубіотиків на нього, вибору об'єктивних критеріїв, що характеризують розвиток гнійних ускладнень. На підставі експериментальних та клінічних досліджень показано, що кишкові бактерії потрапляють у вогнище ушкодження і впливають на перебіг ранового процесу, виходячи з їхніх біологічних властивостей. Встановлений прямий зв'язок між станом мікробіоценозу кишечника та ступенем запальної реакції. Виходячи з результатів клінічних спостережень, мікробіологічних, імунологічних та цитоморфологічних досліджень, що характеризують процес загоєння ран, виділені дві принципово відмінні між собою категорії пацієнтів, які вимагають різної тактики лікування і профілактики гнійних ускладнень. Характерною ознакою, що мала місце у всіх хворих з несприятливим перебігом гнійно-запального процесу, була наявність вираженого кишкового дисбактеріозу. На цьому тлі при вивченні імунологічного статусу відзначалося вихідне пригнічення Т-клітинної ланки імунітету, дисбаланс регуляторних субпопуляцій Т-лімфоцитів, зниження імунорегуляторного індексу та фагоцитарної активності лейкоцитів. У процесі лікування позитивних змін в імунограмі практично не спостерігалося. Використання еубіотиків з урахуванням їхнього позитивного впливу на кишкову мікрофлору і їх здатності адекватного залучення імунітету з оптимізацією репаративных процесів у рані має значну перевагу у порівнянні з традиційними методами лікування.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/394
Располагается в коллекциях:14.01.03 - Хірургія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
02tasvep.pdf157,67 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь