DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра управління і економіки фармації та фармацевтичної технології ННІПО >
Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/4508

Название: Антиоксидантні властивості екстракту чорноголовника родовикового (дослідження in vitro)
Другие названия: Antioxidant properties of Blood burnet’s extract (in vitro research)
Авторы: Клеванова, Вікторія Сергіївна
Тржецинський, Сергій Дмитрович
Жернова, Галина Олександрівна
Klevanova, Viktoriia Sergiivna
Trzhetsynskiy, Sergiy Dmytrovich
Gernova, Galina Oleksandrivna
Ключевые слова: чорноголовник родовиковий
малоновий діальдегід
окисна модифікація білків
дослідження in vitro
Blood burnet
malonic dialdehyde
oxidative modification of proteins
in vitro studies
Дата публикации: Дек-2015
Издатель: Фармаком
Библиографическое описание: Клеванова В. С. Антиоксидантні властивості екстракту чорноголовника родовикового (дослідження in vitro) / В. С. Клеванова, С. Д. Тржецинський, Г. О. Жернова // Фармаком. – 2015. – №3/4. – C. 38-42.
Серия/номер: №3/4;
Аннотация: У патогенезі цукрового діабету 2 типу без сумнівів важливе значення має активація перекисного окиснення ліпідів та зниження ефективності антиоксидантних систем захисту. Метою дослідження було охарактеризувати та оцінити антиоксидантні властивості екстракту чорноголовника родовикового у дослідах in vitro. Визначали здатність біологічно активних компонентів екстракту чорноголовника родовикового перешкоджати окиснювальному пошкодженню білків та ліпідів, за рівнем утворення малонового діальдегіду (МДА) та за ступенем окиснювальної модифікації білка (ОМБ) у гомогенаті печінки інтактних щурів та ліпопротеїдах жовтка курячого яйця. Так, антиоксидантна активність досліджуваного зразка в порівнянні з контролем за рівнем МДА та ОМБ у гомогенаті печінки склала 39,47% та 49,53% відповідно. В експерименті з ліпопротеїдами жовтка курячого яйця, антиоксидантна активність екстракту чорноголовника родовикового становила 28,49%. In the pathogenesis of type 2 diabetes activation of lipid peroxidation and reducing of antioxidant system effective work is important. Today it is well known that oxygen free radicals are involved in the pathogenesis of nearly 100 diseases, including diabetes. During our previous studies we have investigated and confirmed hypoglycemic activity of the Blood burnet’s decoction and its ability to reduce insulin resistance. The aim of the study was to characterize and evaluate the antioxidant properties of Blood burnet’s extract during in vitro experiment. We determined the ability of biologically active components of Blood burnet’s extract to prevent oxidative damage of proteins and lipids measuring the level of malonic dialdehyde (MDA) and oxidative modification of proteins in liver homogenate and lipoprotein of egg yolk. The results of the study confirmed the presence of antioxidant activity of Blood burnet’s extract. Thus, the antioxidant activity of the sample compared to control according to the level of MDA and oxidative modification of proteins in liver homogenate was 39.47% and 49.53% respectively. Antioxidant activity of Blood burnet’s extract was 28.49% in the experiment with egg yolk’s lipoproteins.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/4508
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Стаття.pdf3,01 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь