DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра біологічної хімії >
Наукові праці. (Біохімія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/4711

Название: Визначення карбамазепіну та тіотриазоліну в штучній суміші методом ВЕРХ
Авторы: Німенко, Ганна Романівна
Ключевые слова: тези
Дата публикации: 2016
Издатель: Буковинський державний медичний університет
Библиографическое описание: Німенко Г. Р. Визначення карбамазепіну та тіотриазоліну в штучній суміші методом ВЕРХ : [матеріали III Міжнар. мед.-фармац. конгресу студентів і молодих вчених] / Г. Р. Німенко ; [наук. керівник - д.фарм.н. Кучеренко Л. І.] // ХИСТ. – 2016. – Вип. 18. – С. 587.
Описание: Епілепсія - це хронічне захворювання головного мозку, єдиною або домінуючою ознакою якого є повторні епілептичні напади. Більше 40-50 млн осіб на планеті хворіють на епілепсію. В Україні ця цифра сягає близько 500 тис. осіб. Одним із головних препаратів у лікуванні епілепсії є Карбамазепін. Однак, доведена ефективність карбамазепіну тільки при великих судомних нападах, при цьому проявляються побічні ефекти, що обмежують його застосування (гепатотоксичність, нефротоксичність, гастротоксичність, гематотоксичність, кардіотоксичність). Для зменшення токсичності запропоновано застосування карбамазепіну разом із тіотриазоліном у таблетках, з умовною назвою «Карбатрил» (150 мг карбамазепіну, 100 мг тіотриазоліну, 50 мг допоміжних речовин), що проявлятимуть більш виражені протиепілептичні, антидепресивні та анальгетичні властивості. Метою нашого дослідження є розробка методики та підбір елюентів для сумісного визначення вмісту карбамазепіну та тіотриазоліну в штучній суміші методом високоефективної рідинної хроматографії (ВЕРХ).
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/4711
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармацевтична хімія)
Наукові праці. (Біохімія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
KHYST-2016_587.pdf214,94 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь