DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра госпітальної педіатрії >
Наукові праці. (Госпітальна педіатрія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/5130

Название: Раціональна фармакотерапія бактеріальних ускладнень захворювань верхніх дихальних шляхів у дітей
Авторы: Леженко, Геннадій Олександрович
Пашкова, Олена Єгорівна
Сидоренко, Світлана Олексіївна
Ключевые слова: бактеріальні ускладнення
діти
верхні дихальні шляхи
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Леженко Г. О. Раціональна фармакотерапія бактеріальних ускладнень захворювань верхніх дихальних шляхів у дітей / Г. О. Леженко, О. Є. Пашкова, С. О. Сидоренко // Новости медицины и фармации. - 2016. - №3. - С. 12-14.
Аннотация: У дитячому віці найпоширенішими захворюваннями є гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Незважаючи на накопичені на сьогодні знання про етіологію й патогенез ГРВІ та наявність величезного вибору лікарських засобів, захворювання респіраторного тракту зберігають перше місце в структурі загальної захворюваності як у дітей, так і у дорослих. Основними збудниками гострих респіраторних захворювань є різні респіраторні віруси, на частку яких припадає до 65–95 % гострих інфекцій дихальних шляхів. Мета дослідження: оцінити ефективність перорального антибіотика з групи цефалоспоринів ІІІ покоління цефподоксиму проксетилу при лікуванні бактеріальних ускладнень захворювань верхніх дихальних шляхів у дітей. Висновки: Беручи до уваги дані, одержані в результаті бактеріологічного моніторингу бактеріальних збудників захворювань верхніх дихальних шляхів у дітей, можна зазначити, що на сучасному етапі стартовим препаратом у терапії бактеріальних захворювань респіраторного тракту в дітей у практиці лікаря першого контакту виступають пероральні цефалоспорини ІІІ покоління. Застосування цефалоспорину ІІІ покоління цефподоксиму проксетилу (Цефодокс) у комплексній терапії бактеріальних захворювань верхніх дихальних шляхів у дітей показало високу ефективність препарату та його безпечність, тобто препарат може бути рекомендований як препарат першої лінії вибору.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/5130
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Госпітальна педіатрія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Рациональная фармакотерапия.pdf78,69 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь