DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукова бібліотека >
Бібліографічні покажчики >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/5153

Название: Побічні реакції лікарських засобів: небажані ефекти
Авторы: Каминіна, Ірина Валентинівна
Ключевые слова: лікарські засоби
побічні реакції
алергічні реакції
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Побічні реакції лікарських засобів: небажані ефекти : бібліографічний покажчик / уклад. Каминіна ; ЗДМУ, наукова бібліотека. – Запоріжжя, 2016. – 30 с.
Аннотация: Всі, хто хоча б раз приймав ліки, знають, що вони можуть не тільки лікувати хворобу, а й давати побічну дію. Небажані реакції можуть виникати при прийомі будь-яких лікарських препаратів. Навіть якщо лікар не попередить про наявність побічних ефектів препарату, то в листку-вкладишу до нього окремим рядком вказуються всі ті небажані ефекти, які можуть виникнути в ході лікування даним препаратом. За останні роки кількість ускладнень від ліків різко зросла. Причинами цього є не завжди обгрунтоване швидке впровадження ліків в медичну практику, широке використання політерапії, індивідуальні особливості організму, а також самолікування. Побічна дія ліків може проявлятися як при передозуванні ліків, так і при їх використанні в терапевтичних дозах. Ускладнення, викликані дією ліків, можуть проявлятися в порушенні функції нервової системи, шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, серцево-судинної системи, органів кровотворення та ін. Розрізняють побічні ефекти алергічної та неалергичної природи. Відповідно до визначення ВООЗ, до побічних дій лікарських засобів відносять будь-яку реакцію на лікарські засоби, шкідливу і небажану для організму, що виникає при його призначенні для лікування, діагностики та профілактики захворювань. Цій темі присвячено запропонований бібліографічний покажчик літератури. Видання є частково анотоване. До нього війшли статті з періодичних видань, книги, автореферати дисертацій з фонду бібліотеки ЗДМУ за 2010-2016 роки. Довідковий апарат складає авторський покажчик. Весь матеріал розміщений за тематичними розділами, всередині розділів - за алфавітом.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/5153
Располагается в коллекциях:Бібліографічні покажчики

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Pobich_diya.pdf351,37 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь