DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Автореферати та дисертації >
14.01.10 - Педіатрія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/549

Название: Недиференційована дисплазія сполучної тканини та гіпермобільний синдром у дітей та підлітків: поширеність, особливості діагностики та лікування
Другие названия: Nondifferential dysplasia of connective tissue and hypermobility syndrome in children and teenagers: spreadness, peculiarities of diagnostics and treatment.
Недифференцированная дисплазия соединительной ткани и гипермобильный синдром у детей и подростков: распространенность, особенности диагностики и лечения.
Авторы: Подліанова, Олена Іванівна
Podlianova, O. I.
Подлианова, Е. И.
Ключевые слова: недиференційована дисплазія сполучної тканини
гіпермобільний синдром
вегетативні дисфункції
nondifferential dysplasia of connective tissue
hypermobility syndrome
vegetative disfunctions
недифференцированная дисплазия соединительной ткани
гипермобильный синдром
вегетативные дисфункции
Дата публикации: 2005
Библиографическое описание: Подліанова, Олена Іванівна Недиференційована дисплазія сполучної тканини та гіпермобільний синдром у дітей та підлітків: поширеність, особливості діагностики та лікування : автореф. дис. ... канд. мед. наук : 14.01.10 - Педіатрія / О. І. Подліанова ; Крим. держ. мед. ун-т ім. С. І. Георгієвського. - 2005. - 20 с.
Аннотация: Розглянуто питання удосконалення корекції вегетативних порушень та заходів профілактики остеопенічного синдрому у дітей та підлітків з недиференційованою дисплазією сполучної тканини та гіпермобільним синдромом, на підставі вивчення їх поширеності, дослідження структурно-функціонального стану кісткової тканини, клініко-лабораторних та функціональних показників. Встановлено поширеність дисплазії у дітей та підлітків 7 - 16 років, які мешкають у різних регіонах України. Проаналізовано структурно-функціональний стан кісткової тканини під час недиференційованої дисплазії сполучної тканини та гіпермобільному синдромі, роль дисплазії та деяких екологічних чинників у розвитку остеопенічного синдрому. Визначено частоту та характер порушень вегетативної регуляції серцевого ритму, церебральної гемодинаміки та фагоцитозу у разі недиференційованої дисплазії сполучної тканини, виявлено функціональну слабкість клітинних мембран. Обгрунтовано диференційований підхід до призначення лікувально-реабілітаційних комплексів з додатковим використанням сінглетно-кисневої терапії та інстенону у дітей з вегетативними дисфункціями та дисплазією з метою корекції вегетативних розладів, нормалізації стану церебральної гемодинаміки, фагоцитозу та клітинних мембран.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/549
Располагается в коллекциях:14.01.10 - Педіатрія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
05poinds.pdf238,29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь