DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Автореферати та дисертації >
14.01.10 - Педіатрія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/550

Название: Клініко-лабораторне обгрунтування використання біомаркерів запалення для діагностики й оцінки ефективності протизапальної терапії тяжкої бронхіальної астми у дітей
Другие названия: Clinical and laboratory grounding of inflammatory biomarkers usage in diagnostic and the effectiveness evaluation of the hard asthma antiinflammatory therapy in children.
Клинико-лабораторное обоснование использования биомаркеров воспаления для диагностики и оценки эффективности противовоспалительной терапии тяжелой бронхиальной астмы у детей.
Авторы: Кизима, Наталя Володимирівна
Kizima, N.
Кизима, Н. В.
Ключевые слова: бронхіальна астма
біомаркери запалення
інгаляційні кортикостероїди
asthma
inflammatory biomarkers
inhaled corticosteroids
бронхиальная астма
биомаркеры воспаления
ингаляционные кортикостероиды
Дата публикации: 2003
Библиографическое описание: Кизима, Наталя Володимирівна Клініко-лабораторне обгрунтування використання біомаркерів запалення для діагностики й оцінки ефективності протизапальної терапії тяжкої бронхіальної астми у дітей : автореф. дис. ... канд. мед. наук : 14.01.10 - Педіатрія / Н. В. Кизима ; Крим. держ. мед. ун-т ім. С. І. Георгієвського. - 2003. - 21 с.
Аннотация: Доведено, що використання інгаляційних кортикостероїдів у дітей, хворих на бронхіальну астму тяжкої форми, призводить до змін показників імунітету на рівні циркуляції у периферичній крові: зменшенню Т-лімфоцитів-хелперів, зниженню концентрації імуноглобуліну Е, але це не характеризує рівень запального процесу у бронхах. Надано наукове обгрунтування доцільності використання біологічних маркерів запального процесу у разі бронхіальної астми в дітей як критеріїв діагностики тяжкого перебігу захворювання. З'ясовано, що клініко-функціональні показники не відповідають ступеню інтенсивності запального процесу в бронхах хворих на тяжку бронхіальну астму. Установлено залежність протизапального ефекту інгаляційних кортикостероїдів від тривалості їх використання в даних дітей, на підставі вивчення динаміки біомаркерів запалення: концентрації кінцевих метаболітів оксиду азоту, вільнорадикальних сполук у конденсаті видихуваного повітря, функціональної активності еозинофілів периферичної крові.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/550
Располагается в коллекциях:14.01.10 - Педіатрія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
03knvklo.pdf187,55 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь