DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармакології та медичної рецептури з курсом нормальної фізіології >
Наукові праці. (Фармакологія та МР) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/7266

Название: Дослідження органопротекторної дії екстракту листя артишоку
Авторы: Горчакова, Н. О.
Поготова, Г. А.
Бєленічев, Ігор Федорович
Чекман, І. С.
Дата публикации: 2016
Издатель: НФаУ
Библиографическое описание: Дослідження органопротекторної дії екстракту листя артишоку / Н. О. Горчакова, Г. А. Поготова, І. Ф. Бєленічев, І. С. Чекман // Теоретичні та практичні аспекти дослідження лікарських рослин : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. internet-конф. (м. Харків, 21-23 березня 2016 р.). – Х. : НФаУ, 2016. – С. 77-79.
Аннотация: До лікарських засобів, що використовують для лікування захворювань печінки, належать препарати як рослинного, так і синтетичного похоження.Згідно з сучасними принципами комплексної фармакотерапії, захист печінки повинен включати також органопротекторну дію стосовно інших систем і органів. Ці препарати належать до метаболітотропних антиоксидантів та антигіпоксантів і можуть впливати на інші ланки метаболізму. Екстракт листя артишоку чинить гепатопротекторну дію за рахунок наявності в препараті фенолокислот, флавоноїдів, сесквітерпенлактону. У нього також визначені гіполіпідемічна, діуретична, коронаророзширювальна дія. Метою дослідження було встановлення впливу екстракту листя артишоку на показники прооксидантно-антиоксидантного гомеостазу та енергетичного обміну печінки і міокарду в умовах дихлоретанового гепатиту та гострої алкогольної інтоксикації.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/7266
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармакологія та МР)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
конф._НФаУ_77-79.pdf516,24 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь