DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра неврології >
Навчальні матеріали та презентації. (Неврологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/7461

Название: Діагностика невідкладних станів в неврології (в таблицях)
Авторы: Козьолкін, Олександр Анатолійович
Ревенько, Алла Василівна
Мєдвєдкова, Світлана Олександрівна
Дата публикации: 2017
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Козьолкін О. А. Діагностика невідкладних станів в неврології (в таблицях) : навч.-метод. посіб. для студентів IV курсу мед. ф-ту вищ. навч. закл. III-IV рівня акредитації по спец. "Лікувальна справа", "Педіатрія", лікарів-інтернів спеціальності "Неврологія", "Загальна практика – сімейна медицина" лікарів-неврологів, сімейних лікарів / О. А. Козьолкін, А. В. Ревенько, С. О. Мєдведкова. – Запоріжжя : ЗДМУ, 2017. – 133 с.
Аннотация: Нині хвороби нервової системи мають найбільшу питому вагу серед інших захворювань людини, тому клінічна неврологія займає одно з провідних місць в сучасній медицині і є основною в освіті лікаря будь-якої спеціальності. Знання діагностики невідкладних станів в неврології є обовʼязковою вимогою в підготовці лікарів-інтернів неврологів і лікарів-інтернів загальної (сімейною) практики. Цей посібник складений відповідно до програми навчання в інтернатурі. У сучасних посібниках представлена переважно інформація про інтенсивну терапію орієнтовану на встановлений клінічний діагноз, а методологічний підхід до постановки клінічного діагнозу і подальша тактика ведення хворого освітлений недостатньо. Методичний посібник містить чіткі дані про формування синдромологічного діагнозу, плану подальшого обстеження, диференціальної діагностики різноманітних гострих неврологічних захворювань, а також формування остаточного клінічного діагнозу. У методичному посібнику доступно і лаконічно представлені алгоритми діагностики у вигляді інформаційних таблиць, найчастіших синдромів ураження нервової системи, що зустрічаються, і провідні клінічні синдроми в невідкладній неврології, а також диференційна діагностика і критерії діагнозу судинних, запальних, травматичних уражень нервової системи, що вимагають надання невідкладної допомоги. Посібник буде корисним лікарям-інтернам неврологам і лікарям-інтернам загальної (сімейною) практики в діагностиці невідкладних станів: набряку мозку, гострої внутрішньочерепної гіпертензії, судорожного і міастенічного синдромів і інших гострих станів.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/7461
Располагается в коллекциях:Навчальні матеріали та презентації. (Неврологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Мет.Невідкладні стани (таблиці).pdf1,26 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь