|
IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра управління і економіки фармації та фармацевтичної технології ННІПО >
Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/7634
|
Название: | Дослідження складу поліфенольних сполук трави та ліофільного екстракту Thymus vulgaris L. |
Авторы: | Фуклева, Лариса Анатоліївна Мазулін, Олександр Владиленович Смойловська, Галина Павлівна Остапенко, Андрій Олексійович Мазулін, Георгій Владиленович |
Ключевые слова: | високоефективна рідинна хроматографія чебрець звичайний флавоноїди гідроксикоричні кислоти |
Дата публикации: | 2016 |
Библиографическое описание: | Дослідження складу поліфенольних сполук трави та ліофільного екстракту Thymus vulgaris L. / Л. А. Фуклева, О. В. Мазулін, Г. П. Смойловська, А. О. Остапенко, Г. В. Мазулін // Фітотерапія. - 2016. - N 4. - С. 27-30. |
Аннотация: | Методом ВЕРХ на приборі «Agilent Technologies» (хроматографічна колонка «ZORBAX–S BC–1 8») проведено дослідження складу поліфенольних сполук трави та ліофільного екстракту Thymus vulgaris L. та встановлено присутність 5 флавоноїдів та 5 гідроксикорічних кислот. Основними ідентифікованими сполуками були: апігенін-7-О-β-D-глюкопіранозид (до 0,80±0,04%); лютеолін-7-О-β-D-глюкопіранозид (до 0,74±0,04%), лютеолін (до 0,70±0,04%), розмаринова кислота (до 0,34±0,02%). Вперше ідентифіковані: еріоцітрін, кафтарова, n-кумарова та ферулова кислоти. Склад компонентів у ліофільному екстракті був ідентичним, а кількісний вміст суттєво більшим, ніж у траві рослини. Здатність до накопичення поліфенольних сполук – похідних флавону, свідчить про перспективу розробки комплексних фітопрепаратів з вираженою спазмолітичною, антиоксидантною та протимікробною активністю. |
URI: | http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/7634 |
ISSN: | 2522-9680 |
Располагается в коллекциях: | Наукові праці. (Лаб. медицина ННІПО) Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|