DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра мовної підготовки >
Наукові праці. (Мовна підготовка) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/7957

Название: Лінгвокульторологічні проблеми викладання української мови як іноземної
Авторы: Бондар, Юлія Олександрівна
Дата публикации: 2018
Издатель: Харків: ФОП Іванченко І. С.
Библиографическое описание: Бондар Ю. О. Лінгвокульторологічні проблеми викладання української мови як іноземної / Ю. О. Бондар // Ключові аспекти формування у полікультурному середовищі іноземної комунікативної компетенції сучасного студентства: матеріали міжнар. наук.-метод. семінару, м. Харків, 24 травня 2018 р. – Харків, 2018. – С. 95-98.
Аннотация: Українська освіта поступово виходить на новий рівень міжнародної взаємодії, стає вагомим ґрунтом для становлення міжкультурного діалогу. Останніми роками в Україні збільшується кількість іноземних студентів, зокрема в технічних та медичних ВНЗ. У іноземних громадян, які приїжджають в Україну на навчання, зазвичай виникають проблеми пов‘язані з освоєнням та оволодінням мовними навичками. За словами Висоцької З.І., "однією з найважливіших постає проблема пристосування до регіональної субкультури та її мови". Це пояснюється тим, що вони знають особливості мови своєї рідної країни чи регіону і при оволодінні іноземною мовою поводяться як "чужі". У наслідок цього виникають нерозуміння та непорозуміння у процесі спілкування. У багатьох наукових працях та навчально-методичній літературі одне з важливих місць посідає лінгвокультурологічний аспект. Важливо враховувати цей аспект у практичній діяльності викладачів української мови як іноземної тому, що інтерес до нації, її мови, культури, історії, духовних цінностей виникає лише тоді, коли на заняттях студент поступово оволодіває цією інформацією.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/7957
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Мовна підготовка)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
ключ.асп._сб._95-98.pdf238,13 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь