DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії >
Наукові праці. (Анестезіологія та інтенсив. терапія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/8027

Название: Ефективність використання регіонарних технік знеболення в лапароскопічній хірургії у пацієнтів з ожирінням
Авторы: Воротинцев, Сергій Іванович
Софілканич, Михайло Михайлович
Захарчук, Олександр Валентинович
Ключевые слова: ожиріння
лапароскопічна хірургія
епідуральна аналгезія
ТАР-блок
Дата публикации: 2018
Издатель: Тернопіль: Укрмедкнига
Библиографическое описание: Воротинцев С. І. Ефективність використання регіонарних технік знеболення в лапароскопічній хірургії у пацієнтів з ожирінням / С. І. Воротинцев, М. М. Солфілканич, О. В. Захарчук // Біль, знеболювання і інтенс. терапія. - 2018. - N 1. - С. 76-79. - Библиогр. в конце ст.
Аннотация: В роботі визначено ефективність епідуральної аналгезії (ЕА) та блокади площини поперечного м’яза живота (ТАРблок) як компонентів периопераційного знеболення при лапароскопічних операціях у пацієнтів з ожирінням. Виявлено, що використання ЕА, в порівнянні із застосуванням ТАР-блоку, або тільки тотальної внутрішньовенної анестезії (ТВА), дозволяє вдвічі знизити інтраопераційну потребу в знеболенні фентанілом та раніше екстубувати пацієнтів (p<0,05). В післяопераційному періоді, як ЕА так і ТАР-блок, забезпечують кращу аналгезію пацієнтів в порівнянні зі «стандартним» знеболенням опіоїдами та нестероїдними протизапальними засобами (НПЗЗ), а також зменшують інцидентність депресії дихання та нудоти, потребу в опіоїдах (p<0,05). Таким чином, більш ефективний профіль знеболення дозволив прискорити час мобілізації (самостійне пересування по палаті) пацієнтів з ЕА або ТАР-блоком до 8–13 годин після операції, тоді як у пацієнтів без реґіонарних технік знеболення цей показник склав 18 (16–22) годин (p<0,05). Вищезазначене дозволяє визнати ЕА та ТАР-блок ефективними реґіонарними техніками периопераційної аналгезії в лапароскопічній хірургії у пацієнтів з ожирінням.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/8027
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Факультетська хірургія)
Наукові праці. (Анестезіологія та інтенсив. терапія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
конф_76-79.pdf585,58 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь