DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії >
Наукові праці. (Анестезіологія та інтенсив. терапія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/8028

Название: Спосіб прогнозування післяопераційних пневмоній в абдомінальній хірургії
Авторы: Кузьменко, Т. С.
Воротинцев, Сергій Іванович
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Кузьменко Т. С. Спосіб прогнозування післяопераційних пневмоній в абдомінальній хірургії / Т. С. Кузьменко, С. І. Воротинцев // Біль, знеболювання і інтенс. терапія. - 2018. - N 1. - С. 85-86.
Аннотация: Актуальність: Післяопераційна пневмонія (ПП) є серйозним ускладненням в абдомінальній хірургії, що розвивається з частотою до 20 %, та є однією з основних причин летальності хірургічних хворих [1]. ПП пов’язана із збільшенням післяопераційної 30-денної смертності [2], тривалості перебування хворих в стаціонарі та вартості лікування [2, 3, 4, 5]. Для пацієнтів, що перенесли операцію на верхньому поверсі черевної порожнини, проблема виникнення ПП є найбільш актуальною [6]. Але є досить багато інших чинників розвитку ПП, що обумовлює складність в практичному використанні наявних прогностичних шкал [7] та потребує визначення найбільш вагомих серед них. Мета: Визначити предиктори розвитку пневмонії у післяопераційному періоді та запровадити спосіб прогнозування ПП в абдомінальній хірургії.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/8028
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Анестезіологія та інтенсив. терапія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
конф_85-86.pdf486,28 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь