DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра суспільних дисциплін >
Наукові праці. (Суспільні дисципліни) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/8184

Название: Реалізація гуманістичних технологій в освіті як відповідь на виклики часу
Авторы: Утюж, Ірина Геннадіївна
Спиця, Наталя Валеріївна
Ключевые слова: дегуманізація
технологізація
технології
практико-орієнтована освіта
Дата публикации: Дек-2017
Библиографическое описание: Утюж І. Г. Реалізація гуманістичних технологій в освіті як відповідь на виклики часу / І. Г. Утюж, Н. В. Спиця // Культурологічний вісник: науково-теоретичний щорічник Нижньої Наддніпрянщини. – Запоріжжя, 2017. – Вип. 38 (2). – С. 140-146.
Аннотация: В статті досліджуються актуальні проблеми сучасної вищої освіти яка зазнає великих трансформацій пов’язаних із глобальною технізацією всіх галузей буття сучасної людини. Дегуманізація сучасного світу робить новий виклик викладачам гуманітарних та філософських дисциплін, коли виникає актуальна потреба знову нагадати суспільству, як глобальному, так і вітчизняному про місце гуманітарних наук у сучасному житті. Адже без їх регуляторної, в суспільному значенні, ролі дегуманізація досягне точки неповернення. Особливість статті виражена в прийнятті методологічної дуальності яка стала можливою у філософській традиції постмодернізму , коли однаково корисними можуть виявитись екзистенціальна та прагматична, позитивістка та феноменологічна методологічні бази. Наукова новизна статті полягає у тому, що на прикладі Запорізького державного медичного університету демонструється практична реальність введення нових технологій у вищу освіту та формування на їх базі життєво необхідних для повноцінного розвитку суспільства гуманістичних технологій, які стають механізмами трансформації недоліків інновацій вищої системи освіти у переваги.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/8184
ISSN: 2413-2284
2413-2292
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Суспільні дисципліни)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Cтаття Утюж Спиця Культурол вісник 18.04.18.pdf291,54 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь