DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Автореферати та дисертації >
14.03.01 - Нормальна анатомія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/881

Название: Особливості будови надниркових залоз щурів у ранньому післянатальному періоді життя у нормі та після внутрішньоплідного введення антигенів (анатомо-експериментальне дослідження)
Другие названия: Особенности строения надпочечников крыс в раннем постнатальном периоде жизни в норме и после внутриплодного введения антигенов (анатомо-экспериментальное исследование)
Peculiar features of the suprarenal gland structure in early postnatal period in normal and after intrafoetal antigen injection (anatomic-experimental investigation)
Авторы: Вовченко, Михайло Борисович
Vovchenko, M. B.
Ключевые слова: надниркова залоза
лімфоцити
гігантські клітини
внутрішньоплідне введення антигенів
надпочечник
лимфоциты
гигантские клетки
внутриплодное введение антигенов
suprarenal gland
lymphocytes
gigantic cells
intrafoetal antigen injection
Дата публикации: 2002
Библиографическое описание: Вовченко Михайло Борисович Особливості будови надниркових залоз щурів у ранньому післянатальному періоді в нормі та після внутрішньоплідного введення антигенів (анатомо-експериментальне дослідження) : автореф. дис. ... канд. мед. наук : 14.03.01- Нормальна анатомія / М. Б. Вовченко ; Харк. держ. мед. ун-т. - 2002. - 20 с.
Аннотация: Встановлено, що після внутрішньоплідної дії антигенів на 18-ту добу антенатального періоду в новонароджених щурів відбувається прискорення інволюції фетальної кори надниркових залоз і більш швидке формування сітчастої зони. У синтезі та накопиченні вуглеводовміщуючих біополімерів виявлено послідовну зміну пепсинолабільних і діастазорезистентних сполук. У надниркових залозах новонароджених в усіх зонах встановлено наявність лімфоцитів і їх скупчення. Визначено, що динаміка зниження вмісту лімфоцитів та зруйованих адренокортикоцитів у надниркових залозах щурів корелює зі зменшенням фетальної кори. Для виявлення клітин, що руйнуються в фетальній корі, запропоновано використання лектин гороху (PSA), який є маркером для цієї популяції клітин.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/881
Располагается в коллекциях:14.03.01 - Нормальна анатомія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
02vmbobn.pdf278,11 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь