DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Автореферати та дисертації >
14.01.30 - Анестезіологія та інтенсивна терапія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/885

Название: Механізми порушень та можливості відновлення біологічної цілісності організму при анестезіологічному забезпеченні та інтенсивній терапії хворих на розповсюджений гнійний перитоніт (клініко-експериментальне дослідження).
Другие названия: Механизмы нарушений и возможности восстановления биологической целостности организма при анестезиологическом обеспечении и интенсивной терапии больных распространённым гнойным перитонитом (клинико-экспериментальное исследование).
Mechanisms of disturbance and possibilities for recovery of biological integrity of human organism during anesthetic management and intensive care of patients with extensive peritonitis (clinical-experimental research).
Авторы: Горенштейн, М. Л.
Gorenshteyn, M.L.
Ключевые слова: розповсюджений гнійний перитоніт
біологічна цілісність організму
кисневий статус
анестезіологічне забезпечення
інтенсивна терапія
структурний стан води організму
транслокація кишечної флори
распространённый гнойный перитоніт
биологическая целостность организма
кислородный статус
анестезиологическое обеспечение
интенсивная терапия
структурное состояние воды организма
транслокация кишечной флоры
extensive purulent peritonitis
biological integrity of organism
oxygen status
anesthetic management
intensive care
water structural state of organism
translocation of intestinal flora
Дата публикации: 2005
Библиографическое описание: Горенштейн Михайло Львович Механізми порушень і можливості відновлення біологічної цілісності організму при анестезіологічному забезпеченні та інтенсивній терапії хворих на розповсюджений гнійний перитоніт (клініко-експериментальне дослідження) : автореф. дис. ... д-ра мед. наук : 14.01.30 - Анестезіологія та інтенсивна терапія / М. Л. Горенштейн ; Дніпропетр. держ. мед. акад. - 2005. - 36 с.
Аннотация: Експериментально досліджено порушення структурного стану води тканин у випадку перитоніту, показано їх роль у патогенезі та проаналізовано можливості фармакологічної структуризації. Визначено вплив певних засобів, що використовуються в анестезіолого-реанімаційній практиці, на транслокацію кишечної флори у процесі розвитку експериментального перитоніту. Вивчено біологічні реакції за умов перитоніту та визначено 8 фаз перебігу цих реакцій та розроблено концепцію відновлення біологічної цілісності організму за цих умов. Відповідно до стадій перитоніту, тяжкості септичного процесу та фаз порушень біологічної цілісності розроблено 4 варіанти програм передопераційної підготовки, анестезіологічного забезпечення та післяопераційної інтенсивної терапії. Відзначено, що застосування запропонованого підходу забезпечило виключення летальності у реактивній стадії перитоніту, зменшення летальності до 8,9 % у токсичній стадії та до 31,6 % - у термальній стадії розповсюдженого гнійного перитоніту.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/885
Располагается в коллекциях:14.01.30 - Анестезіологія та інтенсивна терапія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
05gmlmpm.pdf385,96 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь