DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра неврології >
Навчальні матеріали та презентації. (Неврологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/8903

Название: НейроСНІД: [навч.-метод. посіб.]
Авторы: Козьолкін, Олександр Анатолійович
Візір, Ірина Володимирівна
Сікорська, Марина Володимирівна
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Козьолкін О. А. НейроСНІД: навч.-метод. посіб. для аудиторної та самостійної роботи студентів IV курсу медичного факультету вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації / О. А. Козьолкін, І. В. Візір, М. В. Сікорська. – Запоріжжя : [ЗДМУ], 2018. – 100 с.
Аннотация: У зв'язку з різноманіттям клінічних проявів СНІДу, який протікає з ураженням багатьох органів і систем людини, боротьба з цим захворюванням сьогодні стає проблемою міждисциплінарною. Особливий інтерес неврологів до даної проблеми визначається тим, що спочатку імунна і нервова системи вражаються вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), викликаючи первинні, нерідко маніфестні форми клінічних проявів захворювання. Саме практичний лікар-невролог першим зустрічається з даною патологією. Згідно з літературними даними, до 70% ВІЛ-інфікованих пацієнтів мають різні неврологічні симптоми, що розвиваються на всіх стадіях захворювання. При патоморфологічному дослідженні ураження нервової системи виявляються у 80-90% померлих від СНІДу. У 45% пацієнтів неврологічні симптоми виступають в якості ініциальних симптомів ВІЛ-інфекції. У кожному разі потрібне проведення специфічної та симптоматичної терапії, тому уточнення характеру патологічного процесу є дуже важливим. ВООЗ інформує, що серед інфікованих ВІЛ наростає епідемія прогресуючих психоневрологічних захворювань . Висока питома вага уражень нервової системи різного рівня при СНІДі, залучення їх до патологічного процесу на ранніх стадіях захворювання роблять завдання боротьби з неврологічними проявами та ускладненнями СНІДу особливо актуальною. Ось чому знання неврологами основних форм прояву нейроСНІДу сприятиме ранній діагностиці захворювання, своєчасної терапії, що дозволить попередити або хоча б сповільнити прогресування патологічного процесу і не тільки продовжити життя хворих, але і зберегти її якість.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/8903
Располагается в коллекциях:Навчальні матеріали та презентації. (Неврологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
НейроСНІД.pdf770,2 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь