DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9100

Название: Дослідження ролі вітаміну D при сифілітичній інфекції
Авторы: Коваленко, А. Ю.
Дмитренко, Інна Петрівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Коваленко, А. Ю. Дослідження ролі вітаміну D при сифілітичній інфекції / А. Ю. Коваленко, І. П. Дмитренко // Студенти-науковці ЗДМУ в сучасній медицині і фармації – 2019 : збірник тез доповідей наук.-практ. конф. студентів в рамках І туру «Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей звань і спеціальностей у 2018 – 2019 н.р.», 06-07 лют. 2019 р., м. Запоріжжя. – Запоріжжя, 2019. – С. 35-36.
Аннотация: Інфекції, що передаються статевим шляхом, до яких відноситься і сифіліс, належать до соціально небезпечних інфекційних хвороб, вони впливають на сексуальне і репродуктивне здоров’я населення. Епідеміологія сучасного сифілісу в Україні в цілому змінилася. Відзначається збільшення пізнього, неуточненого й поступове зростання раннього латентного сифілісу в структурі захворюваності, навіть на тлі зниження загальної кількості випадків. Розвиток латентних форм, пізніх, серорезистентних, спонукають до більш глибокого дослідження механізмів розвитку даної патології, пошуку нових фармакотерапевтичних препаратів, які дозволять вирішити зазначені проблеми. Останніми роками набуває масштабу питання дослідження рівня метаболітів вітаміну D у сироватці хворих як на інфекційну, так і неінфекційну патологію. На даний момент у світовій науковій літературі немає робіт стосовно дослідження рівня вітаміну D у хворих на сифіліс, його взаємозв’язку з клінічним перебігом захворювання. На нашу думку, дослідження у цьому напрямку може допомогти з’ясувати існування нових механізмів формування сучасного перебігу сифілісу.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9100
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-35-36.pdf144,73 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь