DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9118

Название: Оптимізація діагностики та лікування некротизуючого ентероколіту у новонародженних
Авторы: Пришвицина, Я. В.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Пришвицина, Я. В. Оптимізація діагностики та лікування некротизуючого ентероколіту у новонародженних / Я. В. Пришвицина // Студенти-науковці ЗДМУ в сучасній медицині і фармації – 2019 : збірник тез доповідей наук.-практ. конф. студентів в рамках І туру «Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей звань і спеціальностей у 2018 – 2019 н.р.», 06-07 лют. 2019 р., м. Запоріжжя. – Запоріжжя, 2019. – С. 54-55.
Аннотация: Некротизуючий ентероколіт (НЕК) – це одна із найчастіших причин натальної та постнатальної смертності новонароджених, особливо з критично низькою масою тіла. Даний стан характеризується тяжким запалення і некрозом кишкової стінки. За даними вітчизняних та закордонних дослідників діагностика НЕК утруднена, оскільки специфічних діагностичних маркерів на сьогоднішній день не існує, а діагноз частіше всього виставляється на основі загально-клінічних, лабораторних та інструментальних методів. У зв’язку з чим в більшості випадків діагноз НЕК виставляється на стадії, коли вже присутня перфорація кишкової стінки. Для удосконалення лікування на різних стадіях потрібно покращити якість ранньої діагностики патології та її ускладнень, що істотно зменшує летальність у пацієнтів з цією патологією. Мета: поліпшення діагностики та лікування некротизуючого ентероколіту у новонароджених.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9118
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-54-55.pdf143,71 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь