DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9133

Название: Хірургічне лікування непрохідності сльозових шляхів
Авторы: Кирпиченко, Н. С.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Кирпиченко, Н. С. Хірургічне лікування непрохідності сльозових шляхів / Н. С. Кирпиченко // Студенти-науковці ЗДМУ в сучасній медицині і фармації – 2019 : збірник тез доповідей наук.-практ. конф. студентів в рамках І туру «Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей звань і спеціальностей у 2018 – 2019 н.р.», 06-07 лют. 2019 р., м. Запоріжжя. – Запоріжжя, 2019. – С.70-71.
Аннотация: На сьогодні проблема захворювання сльозовивідних шляхів залишається актуальною. Тривала сльозотеча (епіфора), яка супроводжує постійну, або тимчасову обструкцію сльозовивідних шляхів, викликає дискомфорт, схильність до інфікування кон’юнктиви, знижує гостроту зору, впливає на працездатність та, загалом, значно знижує якість життя пацієнта. Проблеми вертикального відділу сльозовивідних шляхів здебільшого представлені дакріоциститами. Основною причиною яких є, в свою чергу, непрохідність нососльозового каналу. На сучасному етапі лікування такого захворювання необхідною є чітка послідовність хірургічних дій лікаря в обраній методиці, що буде відповідати світовим стандартам в дакріології та забезпечувати найкращий результат після оперативного втручання. Мета роботи: Підвищити ефективність хірургічного лікування пацієнтів з непрохідністю сльозовивідних шляхів за рахунок проведення ендоскопічної дакріоцисториностомії з біканалікулярним дренуванням силіконовим дренажем, як хірургічного втручання, та розробки комплексу перед- та післяопераційного ведення таких пацієнтів.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9133
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-70-71.pdf145,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь