DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9153

Название: Обґрунтування доцільності визначення біодоступності для таблеток «Гіпертрил»
Авторы: Ангеліс, І. В.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Ангеліс, І. В. Обґрунтування доцільності визначення біодоступності для таблеток «Гіпертрил» / І. В. Ангеліс// Студенти-науковці ЗДМУ в сучасній медицині і фармації – 2019 : збірник тез доповідей наук.-практ. конф. студентів в рамках І туру «Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей звань і спеціальностей у 2018 – 2019 н.р.», 06-07 лют. 2019 р., м. Запоріжжя. – Запоріжжя, 2019. – С.85.
Аннотация: Серцево-судинні захворювання кілька десятиліть лідирували в списку причин смертності населення. Однак в останні роки в більшості розвинених країн, а саме в Японії, Німеччині, Франції, Англії, Канаді люди стали рідше вмирати від серцево-судинних захворювань і відповідно довше жити. В Україні люди доживають в середньому до 68, а в Японії до 78 років. Це досягнення, звичайно, є результатом цілого комплексу терапевтичних, хірургічних і навіть психологічних зусиль. Але вирішальну роль в цій перемозі зіграла розробка групи нових лікарських засобів. Вищезазначене спонукало до створення принципово нового вітчизняного антиангіального та антигіпертензивного препарату, який матиме мінімум побічних ефектів та зможе конкурувати із зарубіжними лікарськими засобами. Науковцями НВО «Фарматрон» спільно із співробітниками кафедри фармацевтичної хімії ЗДМУ під керівництвом професора Мазура І. А. отримана нова оригінальна сполука – бромід 1-β-фенілетил-4-аміно-1,2,4-триазолію (умовна назва «Гіпертрил»), яка проявляє поєднані властивості кардіоселективного β-1 адреноблокатора та периферичного вазодилататора, таким чином проявляє антигіпертензивні, протиішемічні та антиоксидатні властивості. На сьогодні доброякісність лікарських засобів у вигляді таблеток у розвинутих країнах світу та в Україні регламентується нормативними документами, такими як ДФУ, ЄФ, МКЯ та інші. Особливу увагу приділяють вивільненню діючих речовин з таблетованих лікарських форм.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9153
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-85.pdf141,58 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь