DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії >
Наукові праці. (Анестезіологія та інтенсив. терапія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9319

Название: Анестезія та періопераційна інтенсивна терапія у пацієнтів з ожирінням
Авторы: Воротинцев, Сергій Іванович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Воротинцев С. І. Анестезія та періопераційна інтенсивна терапія у пацієнтів з ожирінням / С. І. Воротинцев // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квіт. 2018 р., 30 трав. 2018 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2018. – С. 42.
Аннотация: Вступ. В сучасному суспільстві ожиріння визнається найбільш поширеною метаболічною хворобою, яка досягає масштабів епідемії. Для хірургічних пацієнтів з ожирінням існує черга неоднозначно вирішених питань щодо: забезпечення прохідності дихальних шляхів під час інтубації та екстубації трахеї, неінвазивного періопераційного моніторингу центральної гемодинаміки та вентиляції, технік зниження опіоїдного навантаження та Fast-track анестезії, застосування ультразвуку при виконанні різних інтервенцій, оцінки волемічного статусу та його корекції, тромбопрофілактики та контролю за гемостазом після операції. Мета дослідження: покращення результатів хірургічного лікування пацієнтів з супутнім ожирінням шляхом оптимізації технологій анестезії та періопераційної інтенсивної терапії (ІТ). Матеріали і методи. Після погодження протоколу дослідження комісією з питань біоетики при ЗДМУ та підписання пацієнтами інформованої згоди, в період з 2010 року по 2018 рік, було проведено низку досліджень щодо оцінки впливу різних технік анестезії, моніторингу та ІТ у пацієнтів з ожирінням при різних хірургічних втручаннях. Використовували загально-клінічні, бальні, візуальні, лабораторні, інструментальні та ультразвукові методи дослідження. Статистичний аналіз проведено за допомогою програми Statistica for Windows.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9319
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Анестезіологія та інтенсив. терапія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-42-Воротинцев.pdf196,07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь