DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9324

Название: Особливості лікування вроджених розщілин верхньої губи
Авторы: Давидова, А. Ж.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Давидова, А. Ж. Особливості лікування вроджених розщілин верхньої губи / А. Ж. Давидова // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С. 48-49.
Аннотация: Актуальність. На сьогоднішній день питання про методи та терміни лікування розщілини верхньої губи є актуальним, адже за статистикою в нашій країні у одного з 600 – 800 новонароджених діагностуються вади обличчя. Факторами ризику є алкоголь, паління, вік матері від 35-ти років, інфекційні хвороби матері в перші два місяці вагітності (період формування щелепно – лицьових органів), стреси та екологічно несприятлива зона. В процесі пологів можуть виникнути ускладнення через потрапляння околоплідної рідини в дихальні органи, після пологів – труднощі у вигодовуванні новонародженого, а також наявність видимого косметичного дефекту обличчя є психологічною травмою для матері, а в подальшому і для дитини. Найбільш тяжкими в перебігу та лікуванні є двосторонні розщелини внаслідок вільно лежачого серединного фрагменту верхньої губи з незрощенням різцевої кістки. Це призводить до наростання деформації з ростом дитини через відсутність стримуючого фактору m.orbicularisoris. Тому в клініці розпочата рання корекція дефекту (в періоді новонародженості) при двосторонній розщілині для створення стримування росту різцевої кістки за межі верхньої щелепи. Метою роботи було: встановити статистику проведення операцій з лікування щелепно – лицьових розщелин, а саме заячої губи на базі ЗГМДБ №5 і ОДМБ за останні 10 років, та покращення результатів хірургічного лікування дітей з вродженими розщілинами верхньої губи.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9324
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-48-Давидова.pdf193,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь