DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра терапії та кардіології ННІПО >
Навчальні матеріали та презентації. (Терапія та кардіологія ННІПО) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/938

Название: Формалізована оцінка стану хворого за допомогою шкал при основних внутрішніх хворобах
Авторы: Кривенко, Віталій Іванович
Пахомова, Світлана Петрівна
Федорова, Олена Петрівна
Колесник, Михайло Юрійович
Качан, Ігор Сергійович
Непрядкіна, Ірина Василівна
Гріненко, Тетяна Юріївна
Демченко, Аліна Вікторівна
Ключевые слова: діагностика
шкали
терапія
оцінка стану
Дата публикации: 2015
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Формалізована оцінка стану хворого за допомогою шкал при основних внутрішніх хворобах: посібник / уклад. : В. І. Кривенко [та ін.] – Запоріжжя, 2015. – 97 с.
Аннотация: Використання системи бальної оцінки стану пацієнта відповідає всім принципам медицини та дозволяє не тільки проводити діагностику, але і оцінювати прогноз та ефективність проведеного лікування. У посібнику систематизовані сучасні найбільш популярні та добре зарекомендовані оціночні шкали з питань внутрішніх хвороб та неврології. Посібник призначений для лікарів, клінічних ординаторів, магістрів «Університетської клініки», лікарів загальної (сімейної) практики, лікарів терапевтичного спрямування, а також для лікарів-інтернів за фахом "Загальна практика-сімейна медицина" та "Внутрішні хвороби".
Описание: Сьогодні формалізована оцінка того чи іншого стану входить у повсякденну практику лікарів різного профілю. Об’єм даних отриманих за допомогою клінічних та інструментальних методів досліджень протягом останнього десятиріччя все більше зростає. Великий об’єм інформації створює труднощі в інтерпретації цих даних для отримання достовірної оцінки та прийняття прогностичного рішення. Використання системи бальної оцінки стану пацієнта відповідає всім принципам медицини та дозволяє не тільки проводити діагностику, але і оцінювати прогноз та ефективність проведеного лікування. Позитивом системи бальної оцінки є її простота, що дозволяє використовувати не тільки в стаціонарі, а і в сімейній амбулаторії. В практиці лікаря є стани, яким потрібна кількісна характеристика, вимірити яку можна тільки за допомогою формалізованих показників - шкал: біль, прогноз, ризик, порушення функції та інші. Посібник надає практичному лікарю інформацію про якісну та кількісну оцінку того чи іншого стану за допомогою шкал.. У посібнику систематизовані сучасні найбільш популярні та добре зарекомендовані оціночні шкали з питань внутрішніх хвороб та неврології. Представлені шкали дозволяють визначити виразність болю, оцінити функціональний стан суглобів, легень, виявити когнітивні порушення, вегетативні розлади, оцінити ризик смерті при ГКС та ін. Автори сподіваються, що видання допоможе лікарям у практичній роботі.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/938
Располагается в коллекциях:Навчальні матеріали та презентації. (Терапія та кардіологія ННІПО)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Shkaly, Smtik 2015.pdf1,55 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь