DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9480

Название: Особливості діагностики дитячої шизофренії
Авторы: Лежнюк, А. С.
Саржевський, Сергій Никодимович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Лежнюк А. С. Особливості діагностики дитячої шизофренії / А. С. Лежнюк, С.Н. Саржевський // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С.78-79.
Аннотация: Вступ. Наразі проблема діагностики дитячої шизофренії є одним з найактуальніших і складних завдань психіатрії. Це пов'язано з відсутністю єдиного погляду на прояви даного захворювання у віковому і клінічному аспектах. При цьому в сучасній класифікації немає окремого специфічного шифра для цієї нозології в загальному розділі шизофренії. Різниця в підходах пов'язана з неоднозначним розумінням психіатричними школами ідентичності ендогенного процесу у дітей і дорослих, надійності клінічних симптомів і сукупності етіопатогенетичних факторів даної психопатології. Високий рівень інвалідизації пацієнтів дитячого та підліткового віку в поєднанні з вираженим порушенням когнітивного функціонування вимагає уточнення проявів даної патології для більш ефективного лікування і реабілітації цієї категорії хворих. Мета дослідження – пошук специфічних особливостей шизофренії в дитячому і підлітковому періодах. Матеріал дослідження – 14 хворих (11 дівчаток, 3 хлопчики у віці від 8 до 16-ти років), які перебувають на обліку в ЗОПЛ з діагнозом «дитяча шизофренія» і проходили курсове лікування у дитячому відділенні. Методи дослідження: клініко-анамнестичний, клініко-психопатологічний, катамнестичний.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9480
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Психіатрія)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-78-Лежнюк.pdf192,84 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь