DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра медицини катастроф, військової медицини та нейрохірургії >
Наукові праці. (Медицина катастроф) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9489

Название: Вікові особливості соматичної патології учасників локальних бойових дій
Авторы: Лур'є, Костянтин Ігорович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Лур’є К. І. Вікові особливості соматичної патології учасників локальних бойових дій / К. І. Лур’є // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квіт. 2018 р., 30 трав. 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С. 81.
Аннотация: Вступ. На сьогоднішній день Україна втягнута у збройний конфлікт на власній території, який включає в себе відкриті бойові дії, сепаратизм, інформаційну війну, економічне протистояння та ін. Найбільше, і це зрозуміло, збройний конфлікт впливає на особовий склад Збройних Сил України, на стан його здоров’я та боєздатність. Виходячи з історичного досвіду надання медичної допомоги військовослужбовцям, першочергово вона надається на полі бою, в подальшому поранені евакуюються до військових та цивільних закладів охорони здоров’я. Слід зазначити, що під час антитерористичної операції окрім бойових поранень, у військовослужбовців зареєстровано масові прояви бойового стресу та психічних розладів, зростання кількості соматичних захворювань, захворювань на туберкульоз та вірусні гепатити В та С. Отже, доступні літературні джерела переважно висвітлюють характер бойових травм та поранень, не звертаючи достатньої уваги на соматичні захворювання, виникнення або загострення яких пов’язано з перебуванням в бойових умовах, що в свою чергу може впливати на боєздатність військ. Мета дослідження – провести статистичний аналіз і виявити в залежності від віку питому вагу соматичних захворювань військовослужбовців, які були госпіталізовані у Запорізькій військовий госпіталь з району проведення антитерористичної операції (АТО). Матеріали дослідження. Проведено ретроспективний аналіз 279 історій хвороби військовослужбовців – учасників АТО чоловічої статі, віком від 20 до 59 років (середній вік 39,5 ± 9,9 років), які перебували з приводу соматичних захворювань на стаціонарному лікуванні в Запорізькому військовому госпіталів у 2017 році. Першу групу склали військовослужбовці віком від 20 до 29 років; другу групу – від 30 до 39 років; третю групу – 40-49 років; четверту – військовослужбовці 50-59 років.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9489
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Медицина катастроф)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-81-Лурье.pdf205,29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь