DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра загальної практики - сімейної медицини та внутрішніх хвороб >
Наукові праці. (Сімейна медицина) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9503

Название: Коморбідність ішемічної хвороби серця та гіпотиреозу: фокус на електричну активність міокарда
Авторы: Михайловська, Наталія Сергіївна
Олійник, Тетяна Вікторівна
Зеленіна, О. О.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Михайловська Н. С. Коморбідність ішемічної хвороби серця та гіпотиреозу: фокус на електричну активність міокарда / Н. С. Михайловська, Т. В. Олійник, О. О. Зеленіна // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С.87.
Аннотация: Вступ. У хворих на ішемічну хворобу серця (ІХС) і, особливо, за умов приєднання гіпотиреозу (ГТ), порушується функціональний стан автономної вегетативної регуляції серцевої діяльності, що призводить до дисбалансу симпатичних і парасимпатичних впливів на серце й може суттєво впливати на перебіг обох захворювань. Тому патогенез ІХС при ураженні щитоподібної залози потрібно розглядати в аспекті нейро-ендокринних порушень, і особливу увагу приділяти змінам електричної активності серця. Мета дослідження: вивчити особливості змін електричної активності міокарда у хворих на ішемічну хворобу серця, що перебігає на тлі гіпотиреозу. Матеріали і методи дослідження: Обстежено 120 хворих на ІХС: стабільну стенокардію напруження II-III ФК у віці 60,0 (54,0;65,0) років, із них основна група – 60 хворих з супутньою гіпофункцією щитоподібної залози (ЩЗ), групи порівняння – 30 хворих з супутніми структурними змінами ЩЗ без її функціональних порушень (в стані еутиреозу) та 30 хворих без структурно-функціональних змін ЩЗ. Усім хворим проводили загальноклінічне обстеження (наказ МОЗ України № 436 від 03.07.2006), визначення рівня тиреотропного гормону (ТТГ) та тироксину вільного (Т4 вільн.) імуноферментним методом (DRG International, США), добове моніторування ЕКГ за Холтером з аналізом варіабельності серцевого ритму (ВСР), ішемічних змін міокарда та аритмічних порушень за добу.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9503
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези
Наукові праці. (Сімейна медицина)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-87-Михаловська-Олійник.pdf200,16 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь