DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра загальної хірургії та післядипломної хірургічної освіти ННІПО >
Наукові праці. (Загальна хірургія ННІПО) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9513

Название: Мінімально інвазивні технології в лікуванні гострого панкреатиту
Авторы: Никоненко, Олександр Семенович
Никоненко, Андрій Олександрович
Гайдаржі, Євген Іванович
Головко, Микола Григорович
Грушка, Венедикт Аксентійович
Охріменко, Георгій Іванович
Гуров, Т. В.
Іщук, О. А.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Мінімально інвазивні технології в лікуванні гострого панкреатиту / О. С. Никоненко, А. О. Никоненко, Є. І. Гайдаржі, М. Г. Головко, В. А. Грушка, Г. І. Охрименко, Т. В. Гуров, О. А. Іщук // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квіт. 2018 р., 30 трав. 2018 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2018. – С. 91.
Аннотация: Вступ. На сучасному етапі розвитку хірургії проблема лікування гострого панкреатиту (ГП) залишається актуальною у всьому світі. Частота цієї патології неухильно зростає, витрати на адекватну терапію є серйозною економічною проблемою, а летальність навіть в спеціалізованих стаціонарах досягає 11-25% при стерильному панкреонекрозі (СП) і 60-80% при інфікованому (ІП). Мета дослідження. Вивчити результати діагностики і лікування хворих на ГП з використанням мініінвазивних хірургічних втручань і розробити оптимальний лікувально-діагностичний алгоритм на підставі отриманих даних. Матеріали і методи. З 2014 по 2018 роки було обстежено 324 хворих на ГП, які перебували на лікуванні у клініці госпітальної хірургії на базі Запорізької обласної клінічної лікарні. Чоловіків було 186 (57,4%), жінок - 138 (42,5%). Середній вік – 43 роки. У 216 хворих діагностована легка (інтерстиціальна) форма гострого панкреатиту. У 98 хворих встановлена тяжка форма гострого панкреатиту. Із них у 66 хворих захворювання супроводжувалось СП, поліорганною недостатністю в ранні терміни, та приєднанням панкреатичної інфекції в більш пізні терміни (2-3 тиждень) від початку захворювання. Всім пацієнтам з тяжкою формою ГП виконувалась комп’ютерна томографія черевної порожнини (КТ ЧП) з визначенням об’єму ураження підшлункової залохи (ПЗ) та індексу тяжкості по Balthazar. Ультразвукове обстеження органів черевної порожнини і заочеревинного простору проводили УЗ-апаратом Toshiba (Японія). КТ ЧП і заочеревинного простору виконували з контрастним підсиленням) на апараті корпорації «Toshiba». При дренуванні черевної порожнини було використане лапароскопічне устаткування фірми «Strуker» USA.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9513
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Хірургія-1 ННІПО)
Наукові праці. (Загальна хірургія ННІПО)
Наукові праці. (Госпітальна хірургія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-91-Никоненко2.pdf198,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь