DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра акушерства і гінекології >
Наукові праці. (Акушерство і гінекологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9521

Название: Перебіг гіперпластичних процесів ендометрія за даними ретроспективного аналізу
Авторы: Круть, Юрій Якович
Земляна, Наталія Анатоліївна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Круть Ю. Я. Перебіг гіперпластичних процесів ендометрія за даними ретроспективного аналізу / Ю. Я. Круть, Н. А. Земляна // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С. 74.
Аннотация: Вступ. Незважаючи на численні дослідження і значні успіхи у вивченні патогенезу гіперпластичних процесів ендометрія (ГПЕ), багато питань діагностики, лікування та профілактики цієї патології до теперішнього часу залишається нез'ясованими. У структурі гінекологічних захворювань ГПЕ займають від 15% до 45%. В останні роки відмічено зростання цієї патології ендометрія у жінок різних вікових груп. Мета: визначити клініко-анамнестичні особливості гіперпластичних процесів ендометрія за даними ретроспективного аналізу за 2 роки. Матеріали та методи. Проведений ретроспективний аналіз 127 історій хвороби пацієнток з ГПЕ, які знаходились на лікуванні у гінекологічному відділенні КУ «Міська клінічна лікарня №7» м. Запоріжжя. У першу групу увійшли 38 хворих на просту гіперплазію ендометрія без атипії (середній вік 35,4±1,31 років). Другу групу склали 45 пацієнток з комплексною гіперплазією ендометрія без атипії (середній вік 37,6±1,34 років). У третю групу увійшли 43 пацієнток з поліпами ендометрія (середній вік 34,1±1,34 років). Пацієнткам проведено ультразвукове дослідження на апараті "MyLab50" ("Esaote", Італія) та відеогістероскопія («Karl Storz», Германия). Морфологічне дослідження макропрепаратів виконували в патологоанатомічному відділенні Університетської клініки ЗДМУ. Статистична обробка проводилась із застосуванням пакету статистичних програм "Statistica 6.0 for Windows". Для оцінки відмінностей показників в групах визначали критерій χ2 з поправкою Йейтса. Відмінності вважали достовірними при р<0,05.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9521
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство і гінекологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-74-Круть-Земляна.pdf191,32 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь