DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9544

Название: Ектопічна вагітність – органосберігаючі можливості в лікуванні
Авторы: Пустова, К. В.
Олійник, Наталія Сергіївна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Пустова К. В. Ектопічна вагітність – органосберігаючі можливості в лікуванні / К. В. Пустова, Н. С. Олійник // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С.103.
Аннотация: Актуальність. Випадки ектопічної вагітності непоодинокі зустрічаються навіть з найсучаснішими методами лікування та діагностики. Близько 2% всіх вагітностей є ектопічними. З них в 50% наслідками ектопічної вагітності є порушення фертильності. А це є досить вагомим відсотком, беручи до уваги те що ця патологія виникає в найбільш репродуктивному віці. МОЗ України постійно удосконалює рекомендації щодо ведення таких жінок. Мета роботи. Дослідити проблему ектопічної вагітності, зв'язок факторів що впливають на появу цієї патології з розвитком ектопічної вагітності та проаналізувати сучасні методи лікування. Матеріали та методи. Опрацьовано 32 історії жінок, що проходили лікування в гінекологічному відділені пологового будинку №3 м. Запоріжжя за останні два роки (2016-2017рр.). Середній вік жінок 31±0,5 років. Першу групу склали 25 жінок, яким було проведено оперативне втручання, в обсязі тубектомії та з них 7 жінкам було проведено органосберігаюче лікування в обсязі туботомії. В другій групі (7 жінок) лікування проводилось консервативно метотрексатом. З пацієнток, яким проводили органозберігаюче лікування завагітніли та народили 60%.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9544
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство і гінекологія)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-103-Пустова.pdf191,08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь