DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра клінічної фармакології, фармації, фармакотерапії і косметології >
Наукові праці. (Клінічна фармакологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9561

Название: Клініко-фармакологічне обґрунтування використання еритропоетину в ургентній хірургії
Авторы: Саржевська, Анастасія Валеріївна
Кравцов, Д. В.
Рябих, Н. В.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Саржевська А. В. Клініко-фармакологічне обґрунтування використання еритропоетину в ургентній хірургії / А. В. Саржевська, Д. В. Кравцов, Н. В. Рябих // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13 – 17 трав. 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 19.
Аннотация: Вступ. Велика кількість післяопераційних ускладнень, пов’язаних з низьким рівнем Hb у хворих, дефіцитом донорської крові, великою потенційною небезпекою передачі з донорською кров’ю вірусних інфекцій, можливими посттрансфузійними реакціями та ускладненнями, можуть призводити до фатальних ускладнень. Тому актуальним вирішенням цих проблем є використання фармакологічної корекції рівня Нb. Одним із можливих шляхів корекції є використання стимулятору еритропоезу – еритропоетину. Мета дослідження: вивчення впливу стимулятору еритропоезу – еритропоетину на рівень гемоглобіну та швидкість репарації пошкоджених тканин у хворих з тромбоемболією стегново-підколінного сегменту та з анемією І ступеню. Матеріал і методи. В дослідження включено 14 хворих, середній вік склав 47,5±3,9 років, з тромбоемболією стегново-підколінного сегменту та з анемією І ступеню, що потрапили на ургентну операцію в відділення судинної хірургії КУ «ЗОКЛ». Всім пацієнтам, що були включені в дослідження за власної згоди, проведено клініко-діагностичне обстеження згідно протоколів надання медичної допомоги в повному обсязі. Показники коагулограми при включенні в дослідження відповідали референтним значенням. Хворі були розподілені на дві групи: І-а група (n=9) хворих, яким безпосередньо перед оперативним втручанням було введено рекомбінантний еритропоетин (рЕПО) в дозі 600 МО/кг та ІІ-а, контрольна, група (n=5) хворих, які не отримували коректорів рівня гемоглобіну. На третю добу аналізували показники червоної крові (рівень гемоглобіну та приріст ретикулоцитів) та коагулограму.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9561
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Клінічна фармакологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Саржевська_19.pdf586,09 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь