DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра інфекційних хвороб >
Наукові праці. (Інфекційні хвороби) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9570

Название: Клінічна характеристика ускладнень вітряної віспи у дорослих хворих
Авторы: Рябоконь, Олена Вячеславівна
Оніщенко, Неллі Вадимівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Рябоконь О. В. Клінічна характеристика ускладнень вітряної віспи у дорослих хворих / О. В. Рябоконь, Н. В. Оніщенко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С.111.
Аннотация: Вступ. Актуальність вітряної віспи визначається високою контагіозністю, з майже 100% маніфестацією захворювання у контактних осіб. Незважаючи на те, що вітряна віспа вважається «дитячою» інфекцією, останнім часом реєструється зростання захворюваності серед дорослого населення різного віку. У дорослих вітряна віспа характеризується вираженим синдромом інтоксикації, рясною поліморфною висипкою, ранньою пустулізацією та розвитком різноманітних ускладнень. Високий ризик розвитку злоякісного перебігу вітряна віспа має у пацієнтів з імунодефіцитним станом різного ґенезу, хронічною та аутоімунною патологією. На сьогодні особливу увагу привертає збільшення випадків тяжкого перебігу вітряної віспи у дорослих імунокомпетентних осіб, з генералізацією процесу та розвитком тяжких специфічних й неспецифічних ускладнень. Мета роботи: проаналізувати ускладнення вітряної віспи у дорослих хворих за даними Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні. Матеріали і методи. Під наглядом було 82 хворих на вітряну віспу, віком від 18 до 44 років. Чоловіків було 82,9%, жінок – 17,1%. Проведені традиційні клініко-лабораторні та інструментальні дослідження.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9570
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Інфекційні хвороби)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-111-Рябоконь-Оніщенко.pdf193,52 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь