DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра інфекційних хвороб >
Наукові праці. (Інфекційні хвороби) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9573

Название: Клініко-лабораторна характристика хворих на хронічний гепатит В залежно від рівня вірусного навантаження
Авторы: Рябоконь, Олена Вячеславівна
Хелемендик, Анастасія Борисівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Рябоконь О. В. Клініко-лабораторна характристика хворих на хронічний гепатит В залежно від рівня вірусного навантаження / О. В. Рябоконь, А. Б. Хелемендик // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С.112.
Аннотация: Щорічно вірусом гепатиту В (HBV) інфікуються більше 50 млн людей та близько 2 млн вмирають від захворювань печінки, асоційованих з HBV-інфекцією. Ризик розвитку цирозу печінки та гепатоцеллюлярної карциноми при природному перебігу ХГВ має пряму залежність від вірусного навантаження. Тактика спостереження та вирішення питання щодо призначення противірусного лікування хворим на ХГВ залишається складним питанням. EuropeanAssociationfortheStudyoftheLiver (2012) рекомендує призначати противірусне лікування лише пацієнтам, які мають вірусне навантаження >2000 IU/ml, ознаки тяжкої запальної активності патологічного процесу в печінці та/або підвищення рівня АлАТ вище за верхню межу норми. Мета роботи – проаналізувати клініко-лабораторні особливості ХГВ залежно від рівня вірусного навантаження. Матеріал та методи. Під спостереженням було 286 дорослих хворих на ХГВ в гепатологічному центрі КУ «Обласна інфекційна клінічна лікарня ЗОР». Чоловіків було 163, жінок – 123.Всім пацієнтам проведено визначення кількості HBV-DNA в крові методом полімеразної ланцюгової реакції, активності АлАТ в сироватці крові. У 213 пацієнтів досліджено в крові HBeAg, у 34 хворих оцінена ступінь виразності фіброзу печінки неінвазивними методами. Залежно від рівня вірусного навантаження хворі на ХГВ були розділені на групи: I група – 132 пацієнти з рівнем HBV-DNA> 2000 IU/ml; II група – 154 хворих з вірусним навантаженням HBV-DNA< 2000 IU/ml. Статистичну обробку отриманих результатів досліджень здійснювали в програмах «Excel» й «STATISTICA® forWindows 10.0». Для оцінки достовірності різниці ознак між двома вибірками застосовували: критерій Манна-Уітні для кількісних ознак, та метод хі-квадрат (χ²) – для якісних ознак.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9573
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Інфекційні хвороби)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-112-Рябоконь.pdf192,3 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь