DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра фармакології та медичної рецептури з курсом нормальної фізіології >
Наукові праці. (Фармакологія та МР) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9612

Название: Вивчення ефективності зупинки кровотечі за допомогою "СІЧ-Турнікету"
Авторы: Степанова, Надія Володимирівна
Скоба, В. С.
Скоба, І. А.
Прокопченко, Олександр Євгенович
Мікаєлян, Геннадій Ромеович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Вивчення ефективності зупинки кровотечі за допомогою "СІЧ-Турнікету" / Н. В. Степанова, В. С. Скоба, І. А Скоба, О. Є. Прокопченко, Г. Р. Мікаєлян // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квіт. 2018 р., 30 трав. 2018 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2018. – С. 120.
Аннотация: В умовах АТО на Україні з наявністю смертності бійців при несвоєчасному наданні першої допомоги, постала необхідність в вивченні ефективності застосування кровоспинних турнікетів. За офіційними даними на 28 жовтня 2017 року бойові втрати ЗСУ на Донбасі становить 10710 людей . Фахівцями доведено, що з усіх потенційно можливих причинах смерті на полі бою, близько 90% з них можна уникнути простим застосуванням джгута при кровотечі кінцівок, відновлення прохідності дихальних шляхів та швидкого лікування напруженого пневмотораксу. Близько 15-27% поранених, які гинуть не потрапивши до лікувального закладу, можна врятувати, якщо вжити необхідних заходів, а саме - зупинити кровотечу. Мета дослідження: Чи дійсно є доцільним накладання турнікету на 2 години, з 2-3 обертами закрутки турнікету та які зміни будуть виникати в мікроциркуляторному руслі, та в організмі в цілому під час його використання в умовах дослідження, що дозволить в подальшому визначити критично допустимий проміжок часу дії турнікету в залежності від зміни обертального моменту сили. Матеріали і методи: Дослідження проводилися на базі кафедри «Нормальної фізіології», Запорізького державного медичного університету у рамках науково-дослідницької роботи студентів. В дослідженні приймав участь студент-доброволець котрий дав письмову згоду. Дослідження проведено при рівних умовах (положення тіла, лежачи на кушетці.) Однаковий температурний режим (t повітря приміщення ≈ 25С) Турнікет накладався тільки на праву верхню кінцівку, якомога проксимальніше, згідно протоколу. TCCC (Tactical Combat Casualty Care). Досліди проводились методом порівняльного дослідження та контролю ефективності зупинки кровотечі за допомогою “CІЧ-Турнікет”, при різній кількості обертів закрутки та певним проміжком часу, з контролем суб’єктивних та фізіологічних даних, УЗД діагностики показників діаметру артерій нижче турнікету та відсутності току крові.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9612
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармакологія та МР)
Наукові праці. (Медичної фізики)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-120-Степанова.pdf212,94 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь