DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра акушерства і гінекології >
Наукові праці. (Акушерство і гінекологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9613

Название: Особливості перебігу гестації жінок з порушеннями психоемоційного стану, які обмовлені тривожністю
Авторы: Сюсюка, Володимир Григорович
Першина, В. Д.
Смаровоз, О. О.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Сюсюка В. Г. Особливості перебігу гестації жінок з порушеннями психоемоційного стану, які обмовлені тривожністю / В. Г. Сюсюка, В. Д. Першина, О. О. Смаровоз // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С.121.
Аннотация: Вступ Під час вагітності особистість жінки змінюється на фізіологічному, когнітивному, емоційному, поведінковому, екзистенціально-стенціальному рівні [Купченко В.Є., 2007]. Певні психологічні розлади (значні коливання настрою, схильність до занепокоєння, тривожність, надчутливість до стресогенних ситуацій, нервозність, психосоматичні та особистісні розлади, негативне ставлення до сексуальності, закритість у сприйнятті нового досвіду) значно погіршують і перебіг вагітності, та є додатковим чинником її патології [Аніщенко О.О., 2010]. Емоційний стан матері під час вагітності значно впливає не тільки на перебіг вагітності та пологів, а й подальше ставлення до дитини і себе, формує материнську поведінку [Купченко В.Є., 2007]. Під час вагітності спостерігається високий відсоток жінок з підвищеною тривожністю, емоційною нестабільністю, підозрілістю [Райгородский Д.Я., 2013]. Тривожність та депресія є поширеними, але часто нерозпізнаними станами, які ведуть до негативних наслідків для здоров'я жінки та плода [Перова Е. І. Та співавт., 2013]. Мета роботи – оцінити частоту та структуру ускладнень гестації жінок з порушеннями психоемоційного стану, які обмовлені тривожністю. Контингент обстежених і методи дослідження Обстежено 94 вагітних, які перебували на обліку у жіночих консультаціях м. Запоріжжя. Рівень тривожності оцінювали за шкалою Спілбергера - Ханіна у ІІ та ІІІ триместрах. Групи дослідження, були розділені в залежності від рівня ситуативної тривожності (СТ), яка є проявом так званої емоційної реакції на стресову ситуацію та характеризується суб’єктивно пережитими емоціями. До основної групи включені 62 вагітні з середнім та високим рівнем СТ, а до групи порівняння увійшли 32 вагітні з низьким рівнем СТ. Середній показник терміну обстеження та віку вагітних був статистично не достовірним (p > 0,05) в групах дослідження. Варіаційно-статистична обробка результатів здійснювалась з використанням ліцензованих стандартних пакетів прикладних програм багатовимірного статистичного аналізу “STATISTICA 6.0” (ліцензійний номер AXXR712D833214FAN5).
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9613
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези
Наукові праці. (Акушерство і гінекологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-121-Сюсюка.pdf211,7 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь