DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Центр підготовки іноземних громадян >
Наукові праці. (ЦПІГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9621

Название: Національне й універсальне в пареміях: проблеми зіставного дослідження
Авторы: Завгородня, Дар'я Олександрівна
Ключевые слова: паремії
універсальне
національне
пареміологія
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький національний університет
Библиографическое описание: Завгородня Д. О. Національне й універсальне в пареміях: проблеми зіставного дослідження / Д. О. Завгородня // Актуальні проблеми слов’янської філології: матеріали ІV Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. - Запоріжжя: ЗНУ, 2018. – С. 25-27.
Аннотация: Активізація процесів міжнаціональної комунікації, яка є наслідком всеохоплюючого процесу глобалізації, призводить до інтенсифікації міжетнічної взаємодії з одного боку, та появи міжетнічних конфліктів з іншого. Урегулювання конфліктів через міжетнічний діалог, заснований на засадах толерантності та взаємоповаги, є важливим завданням сьогодення. Важливим етапом на шляху до духовної єдності на міжетнічному рівні є пошук універсальних світоглядних цінностей, джерелом уявлень про які є, в першу чергу, фольклор. Питання співвідношення універсального/самобутнього в фольклорних текстах становить важливу наукову проблему. Метою статті є аналіз характеру кореляції національного та інтернаціонального компонентів у фольклорних пареміях та окреслення шляхів її дослідження.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9621
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (ЦПІГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
mater-konferents-yi_2018_25-27.pdf571,62 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь