DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9641

Название: Клінічні особливості генітального ендометріозу. Методи лікування та його віддалені результати
Авторы: Тищенко, Д. Р.
Павлюченко, Михайло Іванович
Слінько, О. М.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Тищенко Д. Р. Клінічні особливості генітального ендометріозу. Методи лікування та його віддалені результати / Д. Р.Тищенко, М. І. Павлюченко, О. М. Слінько // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С.123.
Аннотация: Актуальність. Генітальний ендометріоз відноситься до одних з найбільш поширених доброякісних захворювань жіночої репродуктивної системи. Медико-соціальна важливість даної проблеми обумовлена тим, що такі основні клінічні прояви генітального ендометріозу як тазовий біль, маткові кровотечі та безпліддя (первинне і вторинне) найбільш часто маніфестують саме в репродуктивному періоді, значно знижуючи якість життя жінки і її репродуктивні можливості. Саме тому питання своєчасної діагностики, вибору правильного методу лікування і впровадження методики вторинної профілактики рецидивів генітального ендометріозу є актуальними проблемами сучасної гінекології. Мета дослідження. Вивчення клінічних особливостей перебігу генітального ендометріозу, результатів різних, в тому числі й комбінованих, методів лікування з урахуванням аналізу даних віддалених результатів. Матеріали та методи. Проведено аналіз даних клінічного перебігу, оперативного лікування та віддалених результатів у 95-ти пацієнток з діагнозом генітальний ендометріоз, які перебували на стаціонарному лікуванні у відділенні гінекології Запорізької обласної клінічної лікарні в період з грудня 2015 року по листопад 2017 року. Діагноз генітального ендометріозу у всіх пацієнток був підтверджений на підставі даних візуальної оцінки під час проведення оперативного лікування і результатів гістологічного дослідження отриманого матеріалу. З метою оцінки віддалених результатів було проведено анкетування 35-ти пацієнток в терміни після перенесеної операції від 3 місяців до 18 місяців.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9641
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство і гінекологія)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-123-Тищенко.pdf215,97 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь