DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра терапії та кардіології ННІПО >
Наукові праці. (Терапія та кардіологія ННІПО) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9645

Название: Особливості поєднаного перебігу остеоартрозу з порушенням пуринового обміну
Авторы: Федорова, Олена Петрівна
Пахомова, Світлана Петрівна
Дудко, О. В.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Федорова О. П. Особливості поєднаного перебігу остеоартрозу з порушенням пуринового обміну / О. П. Федорова, С. П. Пахомова, О. В. Дудко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С.127.
Аннотация: На сьогоднішній день остеоартрозу та подагру слід вважати найбільш розповсюдженими формами суглобової патології. За даними різних авторів поширеність артрозу коливається від 4,2 до 22,6%. В віці старше 35 років розповсюдженість даного захворювання досягає 50%, і майже 100% у людей старше 55 років. У структурі ревматичних захворювань частка артрозу становить понад 40-50% всіх хворих. На подагру хворіють до 3% загальної популяції світу, переважно чоловіки у середньому віці та жінки ‒ в похилому. Актуальність проблеми подагри полягає у погіршенні якості життя та ранньої інвалідизації хворих, підвищення ризику розвитку кардіальних та нефрологічних захворювань. Остеоартроз не впливає на життєвий прогноз, але є причиною ранньої втрати працездатності та передчасної інвалідності. Кожне з цих захворювань потребує ранньої діагностики та лікування, особливо при поєднанні у одного хворого. Актуальність такого поєднання полягає в труднощах діагностики, особливостях лікування та дієтичних рекомендацій. Мета дослідження: провести аналіз поєднання остеоартрозу та порушень пуринового обміну у одного хворого та оцінити можливості своєчасної діагностики цих захворювань, особливості перебігу та лікування. Матеріали і методи: було проведено аналіз історій хвороб пацієнтів, які пройшли курс лікування у терапевтичному відділенні ННМЦ «Університетська клініка» у 2017 році. Проліковано за рік 106 пацієнтів з діагнозом остеоартроз. З них жінок 66,9% (71 особа), чоловіків ‒ 33,1% (35). Середній вік 62,1±5,72 років, тривалість артрозу – 7,0±3,91 років. Кожному пацієнту з діагнозом «остеоартроз», окрім стандартних методів обстеження (збір скарг, об’єктивного, рентгенологічного, лабораторного), було додатково проведено дослідження сечової кислоти з метою виявлення порушень пуринового обміну.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9645
Располагается в коллекциях:Наукові праці. Університетська клініка ЗДМУ
Наукові праці. (Терапія та кардіологія ННІПО)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-127-Федорова.pdf226,22 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь