DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра госпітальної педіатрії >
Наукові праці. (Госпітальна педіатрія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9664

Название: Вплив етіологічного чинника на тяжкість перебігу гострого бронхіту у дітей раннього віку
Авторы: Леженко, Геннадій Олександрович
Крайня, Ганна Вікторівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Леженко Г. О. Вплив етіологічного чинника на тяжкість перебігу гострого бронхіту у дітей раннього віку / Г. О. Леженко, Г. В. Крайня // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С. 78.
Аннотация: У продовж багатьох років бронхіти є частими захворюваннями респіраторного тракту серед дітей віком до 3-х років. Показник захворюваності гострим бронхітом коливається в широких межах, та становить 5% всіх захворювань дитячого віку та близько 30% серед хвороб органів дихання. Найчастіше збудником гострого бронхіту у дітей раннього віку є вірусна інфекція, разом з тим, у 10-15% пацієнтів мають місце вірусно-бактеріальні асоціації. Мета роботи :визначити можливий вплив етіологічного збуднику гострого бронхіту у дітей раннього віку на тяжкість перебігу захворювання. Матеріали та методи. Проведено обстеження 78 пацієнтів віком від 1 міс до 3-х років хворих на гострий бронхіт. Діагноз встановлювався на підставі анамнестичних, клінічних, лабораторних даних та згідно з критеріями діагностики гострого бронхіту (Наказ Міністерства охорони здоров’я України № 18 від 31 грудня 2005 року «Протокол лікування дітей з гострим бронхітом»). Для оцінювання тяжкості перебігу гострого бронхіту використовували шкалу ABSS (Acute Bronchitis Severity Score) в перші 24 години з моменту надходження до стаціонару. Мікробіологічне дослідження матеріалу зі слизових оболонок ротоглотки проводилося на бактеріологічному аналізаторі VITEK 2 COMPACT («ВioMérieux», Франція) з використанням програмного забезпечення AES: Global CLSI-based+Phenotypic та до призначення антибактеріальної терапії. На користь етіологічної значущості виділеного мікроорганізму свідчила наявність ІІІ ступеня (понад 104КУО/мл) або IV ступеня росту (105КУО/мл).
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9664
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Госпітальна педіатрія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-78-Леженко.pdf232,83 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь