DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра медбіології, паразитології та генетики >
Наукові праці. (Медбіологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9665

Название: Особливості полінації дерев роду Betula на Запоріжжі (за результатами спостережень 2015-2018 років)
Авторы: Хмелевська, Анастасія Пилипівна
Ємець, Тетяна Іванівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Хмелевська А. П. Особливості полінації дерев роду Betula на Запоріжжі (за результатами спостережень 2015-2018 років) / А. П. Хмелевська, Т. І. Ємець // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнарод. участю молодих вчених та студ., 13-17 травня 2019 р. - Запоріжжя, 2019. – С. 26.
Аннотация: Вступ. Анемофільні рослини є потужним джерелом алергенів. Коли концентрація пилку листопадних дерев і чагарників роду Betula досягає критичної концентрації, у людей з гіперчутливістю до аерозольних алергенів виникає алергічне захворювання – поліноз. На Запоріжжі ситуацію ускладнює забруднення атмосферного повітря – це впливає на термін палінації рослин та змінює антигенну структуру пилку, що сприяє підвищенню її алергенності. Доказана здатність забрудненого пилку індукувати більш виражену сенсибілізацію та реактивність слизової оболонки носу та бронхів у населення промислових регіонів. Тому актуальним є використання аеробіологічного моніторингу для кращого розуміння механізмів полінації та вдосконалення профілактики виникнення полінозів. Мета дослідження. Проаналізувати динаміку палінації рослин роду Betula у м. Запоріжжі та встановити тенденції зміни алергогенної ситуації на основі даних, отриманих в процесі проведення аеробіологічного моніторингу. Матеріал і методи. Аналіз особливостей палінації проводився на кафедрі медичної біології, паразитології та генетики ЗДМУ, з використанням даних аеробіологічного моніторингу. Проби відбирались щорічно з 1 березня по 31 жовтня, волюметричним методом.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9665
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (ЦПІГ)
Наукові праці. (Медбіологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Хмелевська_26.pdf874 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь