DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра госпітальної педіатрії >
Наукові праці. (Госпітальна педіатрія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9694

Название: Основні чинники розвитку та клінічні прояви цитопеній у дітей
Авторы: Ярцева, Марія Олександрівна
Задорожна, А. С.
Григор'єва, В. І.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Ярцева М. О. Основні чинники розвитку та клінічні прояви цитопеній у дітей / М. О. Ярцева А. С. Задорожна В. І. Григор’єва // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С.138.
Аннотация: Щоденна робота сімейного лікаря та педіатра включає в себе консультування та лікування дітей із лабораторними ознаками цитопеній, як однопаросткових, так і панцитопеній незначного ступеня, після перенесених «застудних» чи соматичних захворювань. Збільшення питомої ваги гематологічних захворювань серед дітей протягом останніх десятиріч потребує значної уваги від фахівців першої ланки надання медичної допомоги та пошуку чинників розвитку вищезазначених станів. В структурі основних причин, що призводять до виникнення злоякісних та доброякісних гематологічних захворювань значне місце посідають інфекційні агенти.Особливу роль більшість дослідників надають вірусам, а саме – сімейству герпес-вірусів. Іншими провокуючими факторами вважаються надлишкова інсоляція, щеплення, медикаментозне лікування, фізичне навантаження, стреси також. Виявлення вірусів в організмі дитини, найчастіше, можливе після появи скарг чи маніфестації вірусної інфекції з нетиповим перебігом, що призводить до госпіталізації у спеціалізовані стаціонари. Окрему групу складають пацієнти, які надходять у гематологічний стаціонар з проявами анемії, тромбоцитопеній, лейкопеній, транзиторних цитопеній. Виходячи з цього, зацікавлення викликають причини розвитку цитопенії у вищеперерахованих пацієнтів, при виключенні вторинності ураження.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9694
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези
Наукові праці. (Госпітальна педіатрія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-138-Ярцева.pdf190,69 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь