DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра неврології >
Наукові праці. (Неврологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9699

Название: Когнітивні розлади у осіб похилого віку з хронічною ішемією головного мозку
Авторы: Яркова, Світлана Володимирівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Яркова С. В. Когнітивні розлади у осіб похилого віку з хронічною ішемією головного мозку / С. В. Яркова // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квіт. 2018 р., 30 трав. 2018 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2018. – С. 138.
Аннотация: В останні роки в світі і Україні значно зріс інтерес до проблеми когнітивних порушень (КП). Це обумовлено зростанням у популяції частки осіб у віці старше 65 років. У даний час в світі особи похилого та старечого віку становлять 15% населення. За даними демографічних досліджень, Україна також відноситься до «старіючих» країн. 27,9% населення нашої країни становлять особи пенсійного віку. Найважчою в медичному та соціальному плані формою КП є деменція. В Європі на деменцію страждають приблизно 5% населення у віці після 65 років і 25% населення після 85 років. Згідно з прогностичними даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) кількість хворих на деменцією до 2050 року потроїться і становитиме 115,4 млн. осіб. З огляду на ці статистичні показники, зараз в усьому світі велика увага приділяється проблемі помірних когнітивних порушень (ПКП), які є проміжними між віковими змінами когнітивних функцій і деменцією. ПКП зустрічаються в популяції у 3-4 рази частіше, ніж деменція. ПКП розвиваються при різних вогнищевих та дифузних ураженнях головного мозку. Практичне значення дослідження ПКП визначається тим, що діагностика і своєчасне лікування саме на цій стадії може відстрочити розвиток деменції і поліпшити прогноз. Мета роботи: Оптимізація методів діагностики КП і профілактики деменції у пацієнтів похилого віку з хронічною ішемією головного мозку.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9699
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Неврологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-138-Яркова.pdf189,47 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь