DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Аспірантура: наукові праці, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9743

Название: Синтез, реакції та біологічна дія похідних 7-етилксантину
Авторы: Долгіх, Ольга Петрівна
Шепель, К. С.
Романенко, Г. М.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Долгіх О. П. Синтез, реакції та біологічна дія похідних 7-етилксантину / О. П. Долгіх, К. С. Шепель, Г. М. Романенко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С. 150.
Аннотация: Створення нових ефективних та нетоксичних аналгетиків є одним із пріоритетних напрямів сучасної фармацевтичної хімії, про що свідчать чисельні дані наукової літератури. Аналіз літературних джерел показав, що похідні ксантину є перспективними сполуками в плані пошуку оригінальних ненаркотичних знеболюючих засобів. З цією метою нами синтезовані неописані в літератиру похідні 7-етилксантину, вивчені їх фізико-хімічні та біологічні властивості. В якості об’єктів дослідження обрані 8-бромо-3-метилксантин та 8-бромотеофілін, які реакцією з етилхлоридом були перетворені на відповідні 7-етилпохідні. Взаємодією 8-бромо-7-етил-3-метилксантину та 8-бромо-7-етилтеофіліну з натрій нонасульфідом були синтезовані 7-етил-8-тіоксантини. Вивчення реакцій останніх з електрофільними реагентами в лужному середовищі дало можливість отримати різноманітні 8-алкіл-, алкеніл-, циклоалкілметил-, бензил-, гідроксіалкіл-, алкоксіалкіл-, аміноалкіл-, циклоалкіламіноалкіл-, гетарилметил-, оксоалкіл-, бензоїлметилтіоксантини та ксантиніл-8-тіоалканові кислоти і їх функціональні похідні (солі, аміди, естери, гідразиди, іліденгідразиди).
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9743
Располагается в коллекциях:Аспірантура: наукові праці, доповіді, тези
Аспірантура: наукові праці, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-150-Долгіх.pdf230,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь