DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра психіатрії, психотерапії, загальної та медичної психології, наркології та сексології >
Наукові праці. (Психіатрія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9782

Название: Вектори синдромокінезу простої форми шизофренії в контексті її патоморфозу
Авторы: Мосейко, Олексій Валентинович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Мосейко О. В. Вектори синдромокінезу простої форми шизофренії в контексті її патоморфозу / О. В. Мосейко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 трав. 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 84.
Аннотация: Вступ. Сучасна психіатрична клініка демонструє тенденцію до зміни клінічних характеристик розладів психіки та поведінки. Існування атипових форм психопатології ендогенно-процесуального кола, що особливо актуально для простої форми шизофренії, може бути пояснено процесом патоморфозу. Аналіз атипових форм перебігу простої форми шизофренії за допомогою стандартизованого діагностичного інструментарію, а саме пошук характерної пропорції позитивної та негативної симптоматики, що їм притаманна, дозволяє розв’язати питання патоморфозу. Матеріал і методи. 100 пацієнтів КУ “Запорізька обласна клінічна психіатрична лікарня”, з діагнозом в рамках рубрики МКБ-10: F 20.6 “Шизофренія, проста форма”. Методами дослідження виступили: клініко-анамнестичний, клініко-психопатологічний, катамнестичний. Отримані результати. На підставі клініко-анамнестичних даних було проаналізовано синдромокінетичні характеристики ініціального симптомо-комплексу та встановлено наступні вектори синдромокінезу: – паранойяльний (кваліфікувався при встановленні тенденції до приєднання та подальшого розвитку атрибутивних розладів мислення у вигляді надцінних або деструктурованих елементів маячних ідей (26%); – патоасоціативний (кваліфікувався при встановленні тенденції до приєднання та подальшого розвитку патологічних форм асоціативних процесів (13%); – псевдоневротичний (кваліфікувався при встановленні тенденції до приєднання та подальшого розвитку психопатології псевдоневротичного рангу (8%); – дисоціальний (кваліфікувався при встановленні тенденції до приєднання та подальшого розвитку асоціальних та делінквентних форм поведінки (24%); – алієнаційний (кваліфікувався при встановленні тенденції до приєднання та подальшого розвитку лімітування соціальних контактів, що ініційовано пацієнтом спонтанно (28%).
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9782
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Психіатрія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Мосейко_84.pdf820,37 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь