DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра клінічної фармакології, фармації, фармакотерапії і косметології >
Наукові праці. (Клінічна фармакологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9785

Название: Патогенетичне обгрунтування використання тіоктової кислоти в лікуванні розацеа
Авторы: Михайлик, Олена Анатоліївна
Щербіна, К. В.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Михайлик О. А. Патогенетичне обгрунтування використання тіоктової кислоти в лікуванні розацеа / О. А. Михайлик, К. В. Щербіна // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 трав. 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 80.
Аннотация: Розацеа – це хронічний акнеформний дерматоз, який характеризується появою телеангіектазій, еритеми центральної частини обличчя, вогнищ сполученої тканини та гіперплазії сальниї залоз. Незважаючи на різноманітність існуючих методик терапії розацеа ефективність лікування цього дерматозу залишається відкритою. Тіоктова кислота - вітаміноподібна речовина, що має виражену антиоксидантну активність, помірну протизапальну дію, запобігає процесу глікації в шкірі. Мета дослідження – встановити вплив тіоктової кислоти на ефективність лікування хворих на розацеа. Матеріал і методи – під нашим наглядом знаходилась жінка, 37 років, яка поступила в терапевтичне відділення з гіпертонічним кризом, яка також страждала на розацеа. Базисну терапію дерматоза хвора не приймала. Скарги на стійку еритему на носі та щоках, телеангіоектазії, свербіння та печію. При обстеженні – стеатогепатоз печінки. На тлі гіпотензивної терапії нами була призначена тіоктова кислота (Тіогамма турбо, 100 мл в/в крапельно) протягом 10 діб.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9785
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Клінічна фармакологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Михайлик_80.pdf818,98 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь