DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9789

Название: Оцінка поширеності та ефективності лікування ринітів і ринусинуситів у вагітних
Авторы: Першина, В. Д.
Костровський, Олександр Миколайович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Першина В. Д. Оцінка поширеності та ефективності лікування ринітів і ринусинуситів у вагітних / В. Д. Першина, О. М. Костровський // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 трав. 2019 р. - Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 89-90.
Аннотация: Вступ. Так, за даними літератури від 22% до 85% жінок під час вагітності страждають симптомами риніту та риносинуситу, основним проявом яких є порушення носового дихання. Погіршення носового дихання при вагітності призводить до гіпоксії організму матері та плоду, що може стати ініціюючим фактором дисфункції плаценти, переривання вагітності, затримки росту і внутрішньоутробної загибелі плоду. Назальна обструкція є найбільш частою причиною порушення сну у вагітних що, також зумовлює зростання акушерської та перинатальної патології. Крім того, часто пацієнти самостійно тривалий час використовують назальні деконгестанти, що лише призводить до збільшення вищезгаданих проблем. Всі ці дані і спонукали нас до проведення нашої роботи, метою якої стало вивчення поширеності та ефективності лікування ринітів і риносинуситів серед вагітних м. Запоріжжя. Матеріал і методи. Нами було проведено анкетування 168 вагітних в жіночих консультаціях пологових будинків №3 і №9 м. Запоріжжя. Терміни спостережень охоплювали період від 15 до 41 тижня вагітності. Для опитування була використана анкета О.В. Лаврової зі співавторами, яка дозволяє виявити у опитаних ринологічну патологію. Пацієнтки, які мали суму балів 10 і вище, були запрошені на стандартний ЛОР - огляд. Всім пацієнткам призначалося стандартне лікування в залежності від діагнозу та була проведена бесіда про шкоду тривалого використання назальних деконгестантів. При наявності алергічного риніту - про необхідність обмеження контакту з алергенами. При виборі терапії орієнтувалися на класифікацію лікарських засобів на основі їх безпеки у вагітних згідно загальноприйнятій системі «Food and Drug Administration». Серед медикаментозних засобів використовувалися сольові розчини, інтраназальні топічні кортикостероїди (будесонід, мометазону фуроат), антигістаміні препарати (цетиризин), рослинні препарати (Синупрет), нестероїдні протизапальні препарати (парацетамол). Після призначення лікування через 10-14 днів проводилося телефонне опитування для оцінювання результатів лікування.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9789
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Оториноларингологія)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Першина_89.pdf900,61 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь