DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра терапії та кардіології ННІПО >
Наукові праці. (Терапія та кардіологія ННІПО) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9802

Название: Клінічні особливості перебігу геморагічного півкульового інсульту у відновному періоді
Авторы: Мєдвєдкова, Світлана Олександрівна
Дронова, Анастасія Олександрівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Мєдвєдкова, С. О. Клінічні особливості перебігу геморагічного півкульового інсульту у відновному періоді / С. О. Мєдвєдкова, А. О. Дронова // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнарод. участю молодих вчених та студентів, 13–17 трав. 2019 р. - Запоріжжя, 2019. – С. 78-79.
Аннотация: Цереброваскулярні захворювання як у світі, так і в Україні займають одне з перших місць за розповсюдженістю, інвалідизацією та смертністю. Показники інвалідизації пацієнтів через 1 рік після перенесеного геморагічного інсульту в Україні становить від 75 до 85%, а близько 20-30% хворих на мозковий інсульт потребують сторонньої допомоги до кінця життя. Метою дослідження було виявити клінічні особливості перебігу геморагічного півкульового інсульту (ГПІ) у відновному періоді в залежності від функціонального виходу. Матеріал і методи. В клініці нервових хвороб ЗДМУ було проведене відкрите, когортне спостереження 56 пацієнтів (35 чоловіків та 21 жінка, середній вік 57,0±8,5 років) з ГПІ у відновному періоді захворювання. Клініко-неврологічне дослідження включало оцінку за наступними шкалами на 30-ту, 180-ту, 360-ту добу ГПІ: об'єктивізацію даних стану хворих оцінювали за шкалою інсульту Національного Інституту здоров'я США (National Institute of Health Stroke Scale – NIHSS), ступінь функціонального відновлення та інвалідизації у пацієнтів з ГПІ оцінювалася за модифікованою шкалою Ренкіна (Modified Rankin Scale – mRS), оцінка можливостей побутових навичок і самообслуговування досліджували за допомогою індексу Бартела (Barthel ADL Index – BI).
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9802
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Неврологія)
Наукові праці. (Терапія та кардіологія ННІПО)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Мєдвєдкова_78.pdf903,41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь