DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра управління і економіки фармації та фармацевтичної технології ННІПО >
Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9805

Название: Дослідження хімічного складу ліпофільного екстракту Tagetes patula L
Авторы: Малюгіна, Олена Олександрівна
Смойловська, Галина Павлівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Малюгіна О. О. Дослідження хімічного складу ліпофільного екстракту Tagetes patula L / О. О. Малюгіна, Г. П. Смойловська // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С. 162.
Аннотация: Одним з основних завдань сучасної фармакогнозії є пошук перспективних лікарських рослин для отримання нових фітопрепаратів. Рослини роду Tagetes L. широко відомі світовій науковій спільноті завдяки вмісту широкого спектру біологічно активних речовин – каротиноїдів, флавоноїдів, ефірної олії, органічних кислот та амінокислот, дубильних речовин, мікроелементів та вітамінів. У народній медицині відвари та настої з рослинної сировини чорнобривців використовувались для лікування захворювань ШКТ, нирок, шкіри, виразках та пораненнях. У експериментах екстракти та індивідуальні сполуки чорнобривців демонструють антибактеріальну, антимікробну, антиоксидантну, гепатопротекторну, ранозагоювальну та аналгетичну активність. Не зважаючи на обсяг накопичених науковою спільнотою знань, майже не вивченими є хімічний склад та біологічна активність ліпофільних екстрактів, отриманих з рослинної сировини видів та сортів роду Tagetes L. Таким чином, дослідження ліпофільного екстракту чорнобривців розлогих низькорослої форми сорту «Голдкопфен» має велике наукове та практичне значення. Метою роботи було дослідження вмісту біологічно активних каротиноїдів та флавоноїдів у ліпофільному екстракті з суцвіть чорнобривців розлогих низькорослої форми сорту «Голдкопфен» (T. patula nana L. var. «Goldkopfen»).
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9805
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-162-Малюгина.pdf195,18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь