DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра факультетської педіатрії >
Наукові праці. (Факультетська педіатрія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9814

Название: Порівняльний огляд динаміки бактеріального спректру, антибіотикочутливості та антибіотикорезистентності в умовах стаціонару за 2016-2018 р.р.
Авторы: Плохушко, Віталій Вікторович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Плохушко, В. В. Порівняльний огляд динаміки бактеріального спректру, антибіотикочутливості та антибіотикорезистентності в умовах стаціонару за 2016-2018 р.р. / В. В. Плохушко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 93-94.
Аннотация: Вступ. Січень 2017 року – нова точка відліку у ері антибіотиків: з’явилася перша пацієнтка з абсолютно резистентним збудником. На сучасному етапі антибіотикорезистентність (АБР) – основна проблема раціональної антибіотикотерапії (АБТ). Особливе місце в цій проблемі посідають госпітальні штами. Важко імплементувати контроль внутрішньогоспітального середовища на наявність збудників, а циркуляція їх у закритому середовищі стаціонарів, під впливом дезінфектантів та антибіотиків ще більше сприяють формуванню АБР. Як фактор ризику розвитку АБР слід розглядати і нераціональну АБТ на догоспітальному етапі. Основними шляхами запобігання АБР та її подолання вважають профілактику поширення антибіотикорезистентних збудників та раціональне застосування антибіотиків. Для якісної фармакотерапії інфекційних захворювань бактеріальної етіології важливим є своєчасне визначення виду збудника і його реакції на антибіотики. У нашій роботі відображено динаміку бактеріального спектру, антибіотикочутливості та АБР представників внутрішньолікарняної флори за останні 3 роки (2016-2018 роки). Мета дослідження: аналіз динаміки бактеріального спектру, антибіотикочутливості та антибіотикорезистентності в умовах стаціонару протягом 3 років.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9814
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Факультетська педіатрія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Плохушко_93.pdf630,84 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь