DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9819

Название: Діареєгенні ешерихіози: особливості клініки та лікування у дітей Запорізької області
Авторы: Поруб, С. Є.
Усачова, Олена Віталіївна
Пахольчук, Тетяна Миколаївна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Поруб, С. Є. Діареєгенні ешерихіози: особливості клініки та лікування у дітей Запорізької області / С. Є. Поруб, О. В. Усачова, Т. М. Пахольчук // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 95-96.
Аннотация: Вступ. Гострі кишкові інфекції (ГКІ) залишаються актуальною проблемою, яка потребує постійного удосконалення питань профілактики, діагностики та лікування хворих. Незважаючи на прогрес, зупинити розповсюдження кишкових інфекцій навіть у високорозвинутих країнах не завжди вдається, про що свідчить спалахи ешерихіозу у країнах Європи, який призводили до людських втрат. Мета дослідження: проаналізувати клінічну симптоматику та підходи до лікування ешерихіозів, викликаних різними видами діареєгенних ешерихій у дітей. Матеріал і методи. Проведений ретроспективний аналіз клініко-лабораторних особливостей ешерихіозів у дітей, які отримували лікування у дитячому кишковому відділенні Обласної інфекційної клінічної лікарні м. Запоріжжя у 2018 р. За рік ешерихії були виділені від 27 дітей. У тому числі у віці до 2-х років – 9, до 5 років – 8, до 14 років – 10. Сезонний пік захворюваності діареєгенними ешерихіями припадає на червень та липень. Підтвердження етіології захворювання проводилося класичним бактеріологічним методом. Отримані колонії Е.coli методом серологічної ідентифікації за допомогою діагностичних ешерихіозних сироваток виробництва Німеччина, робочі суміші яких містять антитіла до понад 26 серогруп, тестували на серотипи за О антигеном: ентеротоксигенні ешерихії (О1, О126:К71, О25:К11, О78:К80), ентероінвазивні ешерихії (О144(К-), О164(К-), О124:К72), ентеропатогенні ешерихії (О111:К58, О119:К69, О44:К74, О18). Враховуючи класифікацію ешерихій за видом патогенності всіх пацієнтів з ешерихіозом підрозділили на три групи: захворювання, що викликані ентеротоксигенними ешерихіями – 5 дітей, ентероінвазивними – 11, ентеропатогенними – 6. Застосовували дескриптивні та аналітичні прийоми епідеміологічного методу дослідження. Статистичну обробку отриманих результатів проводили з застосуванням параметричних критеріїв статистики за допомогою пакету C-STAT (OxfordStatistic).
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9819
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Дитячі ІХ)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Поруб_95.pdf898,47 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь